30 Ιουνίου 2020

Ο Τσίπρας γνώριζε...

Του *Φώντα Μπαραλιάκου 

Για τις αποκαλύψεις της Κυριακής περί συριζαϊκού «παρακράτους», παρακολουθήσεων και ΕΥΠ, δεν δοκίμασα καμία έκπληξη. Οι περισσότεροι γνωρίζαμε το ήθος και τον τρόπο των τέως κυβερνώντων. Ομοίως, καμία έκπληξη δεν ένιωσα και με τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες Παππά με Μιωνή που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Τώρα απλά αναδεικνύεται η δυσοσμία.

Είμαι δε πεπεισμένος ότι οι συγκεκριμένες αποκαλύψεις δεν αποτελούν παρά την κορυφή του παγόβουνου. Ο επιχειρηματίας άλλωστε, δια του δικηγόρου του διεμήνυσε προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι έχει στην κατοχή του και άλλες «αποδείξεις».

Έκπληξη ή μάλλον αγανάκτηση αισθάνομαι κάθε φορά που αντικρίζω τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά να περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι προσπαθώντας να στρεψοδικήσει και για μία ακόμη φορά να εξαπατήσει. Το ύφος του, οι αντανακλαστικές συσπάσεις του προσώπου του, τα βλέφαρα που δεν μπορεί να ελέγξει, το βλέμμα που ασυνείδητα ψάχνει καταφύγιο συνεχώς εκτός κάμερας, μαρτυρούν τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο ίδιος και το κόμμα του.

Από τις ηχογραφήσεις καταδεικνύεται ότι το συριζαϊκό Μαξίμου λειτουργούσε σαν «μαγαζί», ότι υπήρχε ένα κανονικό παραδικαστικό και ότι ορισμένοι έβγαζαν «πολλά λεφτά». Για όλα τα παραπάνω φυσικά και γνώριζε ο Αλέξης Τσίπρας. Μετά τις δηλώσεις Παππά και η κατάθεση Παπαγγελόπουλου «δείχνει» τον πρώην πρωθυπουργό.

Μπροστά σε αυτόν τον πολιτικό όλεθρο, αντί ο Νίκος Παππάς να παραιτηθεί πάραυτα και ο Αλέξης Τσίπρας να καρατομήσει τους άμεσα εμπλεκόμενους, επιλέγουν αμφότεροι τη θυματοποίηση.

Η τελευταία ελπίδα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα νέο «βρώμικο ’89», ώστε ο πρόεδρος του κόμματος να παρουσιασθεί ως πολιτικά διωκόμενος, σύμφωνα με non paper που κυκλοφόρησε η Κουμουνδούρου την Τετάρτη το απόγευμα. Θεωρούν ότι η καλύτερη θωράκιση για το κόμμα θα ήταν η στοχοποίηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε να αναβαπτισθεί μέσα από ένα δικαστικό φιάσκο.

Ακόμη και ο δικός τους Νίκος Φίλης εξανίσταται μπροστά σε ένα τέτοιο σενάριο, ο οποίος αντιλαμβάνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταφεύγει πάλι σε έναν λόγο χωρίς πολιτικό σχέδιο: «Δεν επαναλαμβάνονται μηχανιστικά ούτε το 2015 ούτε το 1989. Για αυτό δεν είναι εύστοχο σήμερα να λέμε ότι μπορεί να επαναληφθεί το ’89».

Όπως όλα δείχνουν το μαρτύριο της σταγόνας θα συνεχίζεται με αποκαλύψεις και άλλων γνήσιων αποδεικτικών στοιχείων από τον κ. Μιωνή και με ψιθύρους στα πέριξ της Βουλής ότι δεν αποκλείεται οι περισσότερες συναντήσεις του με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Παπαγγελόπουλο να είναι καταγεγραμμένες. Η πολιτική φθορά θα είναι όλη και μόνο δική τους.

*Ο Φώντας Μπαραλιάκος είναι Βουλευτής Πιερίας


Δεν υπάρχουν σχόλια: