18 Ιουνίου 2020

"ΜΑΤΙ" - Γράφει η Κατερίνα Τσαλού


Εβδομάδα κι αυτή που πέρασε!!!! Εβδομάδα κι αυτή που ξεκίνησε!!!! Από χαλάζια και καραντίνες μέχρι βιτριόλια και απαγωγές.

Η επικαιρότητα πάει πακέτο με τα σκαμπανεβάσματα του καιρού που δεν λέει να το αποφασίσει ότι ήρθε το καλοκαίρι.

Κι εκεί που κάθεσαι αμέριμνος και ατάραχος με το μαγιώ, παίρνεις το αντιανεμικό, την ομπρελίτσα και τις γαλότσες σου και τρέχεις.

Μην ξεχάσω και τη σύσκεψη. Ναι, στην Κατερίνη ακόμη συσκέψεις για θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα δυο εβδομάδες πριν και επίσης, αφού μια κατάσταση έχει διαμορφωθεί και το γεγονός έχει συντελεστεί.

Έχουμε αντανακλαστικά αλλά και αποτελεσματικές μεθόδους επίλυσης των προβλημάτων. Τουτέστιν μόλις σκάσει ένα θέμα, όπως για παράδειγμα η έλευση τριών οικογενειών προσφύγων στην περιοχή οργανώνουμε μια σύσκεψη στην οποία λέμε τον πόνο μας, το άδικο της μεταχείρισής μας και ησυχάζουμε.

Το βγάζουμε από επάνω μας το πρόβλημα. Το ξορκίζουμε και αν είναι και Κυριακή μετά πάμε και ρίχνουμε κι έναν ύπνο μεσημεριανό.

Μαζεύτηκαν λοιπόν στο Επιμελητήριο το οποίο ως γνωστόν είναι το πλέον αρμόδιο να συζητήσει το θέμα της διαχείρισης των προσφύγων.

Και εκεί που θα λύναμε το πρόβλημα, μας προέκυψε το κλείσιμο των συνόρων για τους Σέρβους πολίτες που ήθελαν να κάνουν διακοπές στην Πιερία.

Οι κατόπιν ενεργειών μου δεν πρόλαβαν να ξαποστάσουν από τη σύσκεψη και τους ήρθε άλλος πονοκέφαλος. Έξυπνη η ιδέα της κυβέρνησης.

Ο Κυριάκος να ατενίζει το απέραντο γαλάζιο στη Σαντορίνη και οι επιχειρήσεις της βόρειας Ελλάδας αναστενάζουν για τα λεωφορεία που γύρισαν πίσω.

Αυτή είναι η Ελλάδα που στηρίζει τον τουρισμό.

Λύθηκε λέει το θέμα με προφορική εντολή. Κι αυτό Ελλάδα μυρίζει.

Τώρα, μη με ρωτήσετε τι έγινε με τους λαλίστατους βουλευτές μας. Πάλι κατάπιαν γουστερίτσες.

Πάλι χάθηκαν στην μετάφραση.

Είμαστε λίγο άτυχοι γενικώς. Και την ατυχία μας την επισφραγίζουμε κάθε μέρα.

Αντε κι άλλο κακό να μη μας βρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: