3 Ιουνίου 2020

"ΜΑΤΙ" - Γράφει η Κατερίνα Τσαλού


Μεταξύ μας τώρα, είδα τις αναρτήσεις των βουλευτών της κυβέρνησης στην Πιερία με διαφορά μισής ώρας να χαιρετίζουν την -κατόπιν ενεργειών τους- δημιουργία του εξεταστικού κέντρου στην Κονταριώτισσα και γέλασα με την καρδιά μου.
Είναι δυνατόν να διαγωνίζονται οι βουλευτές σε έναν νομό που αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα, για το ποιος ανακοίνωσε πρώτος τη δημιουργία εξεταστικού κέντρου για τις πανελλήνιες;
Μου θύμισε τις παλιές -μάλλον κακές- εποχές του κατόπιν ενεργειών μου όπως μου θύμισε και το άγχος των βουλευτών της συμπολίτευσης πριν από μερικά χρόνια να ανακοινώσουν πρώτοι παροχές ή διευκολύνσεις σε πολίτες.
Εάν πάντως μετά από σχεδόν έναν χρόνο οι βουλευτές μας έχουν να επιδείξουν ως έργο τους εν μέσω κρίσης λόγω κορωνοιού το εξεταστικό κέντρο, τότε μάλλον είμαστε για τα πανηγύρια.
Και το γράφω γιατί μονίμως κάποιοι αναζητούσαν με αγωνία την προσφορά των βουλευτών εν μέσω οικονομικής κρίσης και μιλούσαν για ανύπαρκτο έργο.
Αν μετρήσω τις παρεμβάσεις και τις θέσεις στον πρώτο χρόνο μάλλον δεν θα χρειαστώ και τα δυο χέρια.
Άντε συντονιστείτε. Πέρασε ένας χρόνος.
Στην τοπική επικαιρότητα τώρα μετά τον κορωνοιό τα βλέμματα όλων στρέφονται στον τουρισμό.
Άνοιξε και η εστίαση, άνοιξαν τα τουριστικά καταλύματα, άνοιξαν τα εστιατόρια αλλά ο κόσμος μάλλον είναι ακόμη μουδιασμένος.
Οι τουριστικοί επαγγελματίες προσπαθούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να υποδεχτούν τους πρώτους επισκέπτες του καλοκαιριού, εφόσον το επιτρέψει και ο καιρός βέβαια, που μάλλον δεν έχει αποφασίσει ακόμη ότι ήρθε το καλοκαίρι.
Ένα δύσκολο καλοκαίρι και ένα επίφοβο φθινόπωρο στις σκέψεις όλων.
Καλό μας μήνα και καλό μας καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: