3 Ιουλίου 2020

Κρίμα πρόεδρε, κρίμα…

Του Γ. Τεκίδη 

“Είναι πολιτική ύβρις, να μιλάει ο Αλ.Τσίπρας για νέο 89. Μοίραζαν οι Συριζαίοι μεταξύ τους τις μετοχές του κράτους, κι όταν το κόμμα χρησιμοποιεί το κράτος ως λάφυρο, πεθαίνει η δημοκρατία. Αυτή η πρακτική με τα ηχητικά και τις κασέτες, θεωρείται από τον Σύριζα παρακρατική μέθοδος της δεξιάς, ωστόσο ο ίδιος την χρησιμοποίησε. Πρόκειται για δρακογενιά παραγόντων, των οποίων τις παρακρατικές μεθόδους και συμπεριφορές κάλυπτε ο ίδιος ο Αλ.Τσίπρας”.


Αυτά και άλλα πολλά καταγγελτικά ανέφερε στην προχθεσινή του συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό, ποιος νομίζετε; Ο Α.Σαμαράς; O Αδ. Γεωργιάδης; O Πλεύρης; O Μπογδάνος; Ή κάποιος τέλος πάντων από τον ακροδεξιό προπαγανδιστικό εσμό; Κανείς από όλους αυτούς. Οι δηλώσεις αυτές είναι του πρώην προέδρου του Συνασπισμού της αριστεράς κ. Ν. Κωνσταντόπουλου.

Αυτά συμβαίνουν και τέτοια λές όταν τα προσωπικά σου απωθημένα, το ανεξήγητο αντισύριζα μένος, η προσωπική πικρία και το ατελέσφορο προσωπικών επιδιώξεων η επιδιώξεων μελών της οικογένειας σου, βαφτίζονται πολιτική θέση, κριτική, άποψη, εκφραζόμενα με ένα βαθύτατα προσβλητικό, υποτιμητικό και βιτριολικό λόγο σε βάρος πρώην συντρόφων σου. Συντρόφων όπως ο υποφαινόμενος που μαζί με λιγοστούς άλλους γνωστούς και αγνώστους κουβαλώντας το αξιακό φορτίο και τις παρακαταθήκες της αριστεράς, στρατευτήκαμε στο πλευρό του τότε προέδρου μας του Ν.Κωνσταντόπουλου, αποτιμώντας με ικανοποίηση και υπερηφάνεια την αξιοπρέπεια, την αγωνιστικότητα, το κύρος και την άμεμπτη πορεία του στο χώρο της δημοκρατικής αριστεράς. Να όμως που έρχεται το πλήρωμα του χρόνου, η κρίσιμη στιγμή των μεγάλων ναι και των μεγάλων όχι, η αποκάλυψη τελικά του ποιοι πραγματικά είμαστε και ποιάς ποιότητας ψυχικό σθένος κουβαλάμε. Με δυο λόγια τα γνήσια αποκαλυπτήρια της ψυχής μας. Και τα δικά σου αποκαλυπτήρια κ. πρόεδρε, κ. Κωνσταντόπουλε, για όλους τους επώνυμους και ανώνυμους της δημοκρατικής αριστεράς, είναι αποκαρδιωτικά και θλιβερά. Αποκαλυπτήρια συνοδευόμενα από ανέλπιστη και ουδόλως αναμενόμενη ψυχική φτώχεια.

Ο πρώην πρόεδρος ούτε άπειρος είναι, ούτε απληροφόρητος, ούτε στερείται πολιτικού κριτηρίου. Σίγουρα γνωρίζει το ιστορικό και το παρασκήνιο των παράνομων κασετών αλλά και των εμπλεκομένων σε αυτή την ιστορία. Γνωρίζει επίσης την ανάληψη ευθύνης καθώς και την αυτοκριτική του τότε υπουργού της κυβέρνησης Σύριζα Ν.Παππά για τον χειρισμό και την εμπλοκή του με πρόσωπα τύπου Μιωνή. Πρόσωπα που αν κακώς τους δώσεις το χέρι σου για να τους χαιρετίσεις, οπωσδήποτε μετά μετράς τα δάκτυλα σου για να δεις αν είναι σωστά. Παρόλα αυτά στερούμενος της απαραίτητης ειλικρίνειας και γενναιότητας κατάγγειλε δημόσια ο κ. Κωνσταντόπουλος, τους πρώην συντρόφους του και τον πρόεδρο του Σύριζα-προοδευτική συμμαχία, ως τους αυτουργούς και αρχιτέκτονες του νέου παρακράτους στο τόπο μας. Αγαλλίαση και γλέντια στο μόνο υπαρκτό παρακράτος, το κυβερνητικό, αυτό που ήδη έβαλε στα σκαριά και την κατάργηση του δικαιώματος του συνέρχεσθε, των πορειών διαμαρτυρίας, των διαδηλώσεων και όπου να ναι και του δικαιώματος να εκφράζουμε δημόσια και ελεύθερα την γνώμη μας. Γι αυτό το Μητσοτάκειο επιτελικό παρακράτος άμεσα έσπευσε να τον συγχαρεί με πρώτο και καλύτερο τον Αδ.Γεωργιάδη.

Κρίμα κ. Κωνσταντόπουλε, και πάλι κρίμα.

ΥΓ. Σε μία από τις πολλές περιοδείες του στη Πιερία εκείνα τα πέτρινα πολιτικά για την ανανεωτική δημοκρατική αριστερά, χρόνια, η συζήτηση άναψε για τα καλά, με θέμα τις απαράδεκτες συμπεριφορές και μίζερες πολιτικά και ψυχικά πρακτικές μελών και στελεχών σε βάρος του πολιτικού μας χώρου η και συντρόφων μας. Η παρέμβαση του Ν.Κωνσταντόπουλου ήταν καίρια και κανείς δεν διαφώνησε με όσα είπε. ΄΄Σύντροφοι για κανένα και για τίποτα δεν πρέπει να είμαστε δεδομένοι ούτε και γενικά καχύποπτοι με όλα και με τους πάντες. Η ζωή και η ιστορία καταγράφει την πορεία και τα βήματα μας, και αυτή θα αποφανθεί τελεσίδικα στο τέλος για το ποιόν του καθένα μας΄΄.

Τ ι ωραία θα ήταν αν πρόεδρε τα πίστευες ειλικρινά τα παραπάνω. Όπως και να χει πάντως εμείς οι πρώην σύντροφοι σου στο Νομό, οι …παρακρατικοί σε χαιρετάμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: