3 Ιουλίου 2020

Εκδήλωση για την υγεία των ΚΟΒ Δήμου Πύδνας-Κολινδρού και της ΚΟΒ Υγείας


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Εργαζόμενοι, αγρότες, επαγγελματίες, γυναίκες, νέοι και νέες, του δήμου Πύδνας - Κολινδρού.


Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι λαλίστατη όταν αναφέρεται στην εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, τονίζοντας με κάθε ευκαιρία οτι τα πήγε καλά στο υγειονομικό κομμάτι.

Με τη θέση της αυτή, ουσιαστικά θέλει να κρύψει τις ευθύνες της για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο δημόσιο σύστημα υγείας. Μια κατάσταση για την οποία φυσικά ευθύνονται και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Η κυβέρνηση κάτω από το φόβο της εξάπλωσης του κορονοϊού για να μην καταρρεύσει το σύστημα υγείας κήρυξε lockdown, μετακίνησε προσωπικό λόγο ελλείψεων, έκλεισε διάφορες υγειονομικές υπηρεσίες στις δομές υγείας.

Το γεγονός όμως παραμένει ένα, όσο και αν η κυβέρνηση ευλογεί τα γένια της. Σήμερα, από το δημόσιο σύστημα υγείας εξακολουθεί να υπάρχει έλλειψη 30.000 εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων. Η κυβέρνηση παρά το γεγονός οτι κέρδισε χρόνο κατά τη διάρκεια του lockdown που επέβαλε, μέχρι σήμερα, δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για το δημόσιο σύστημα υγείας με αποτέλεσμα η κατάσταση σε αυτό να χειροτερεύσει.

Για να κλείσει κάποιος ασθενής ραντεβού στο νοσοκομείο ή τον ΕΦΚΑ, χρειάζεται να περιμένει μέρες ή και μήνες ακόμα. Υπάρχει αναβολή χειρουργείων, οι χρόνια πάσχοντες με σοβαρά νοσήματα στην ουσία έμειναν απροστάτευτοι, ενώ οι ουρές στις δημόσιες δομές υγείας περισσεύουν, τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας είναι σε καταστολή, και η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι υποτυπώδης και ανύπαρκτη.

Στο δήμο Πύδνας Κολινδρού με 15.500 χιλιάδες κατοίκους και 17 χωριά, το Κέντρο Υγείας στο Αιγίνιο λειτουργεί με τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα. Οι υπηρεσίες υγείας που παρέχονται στο λαό της περιοχής μας είναι αποτέλεσμα της αυτοθυσίας των γιατρών, των νοσηλευτών και γενικότερα των εργαζόμενων, κάτω από αντίξοες συνθήκες. Εξαντλητικά ωράρια με μισθούς πείνας, με ελλιπή μέσα προστασίας με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στην κυριολεξία να είναι στην πρίζα. Τα τοπικά ιατρεία στα χωριά, στεγάζονται σε δομές που δεν τηρούν τις προϋποθέσεις για ιατρεία και δε λειτουργούν καθημερινά, ώστε να μπορούν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες για οποιοδήποτε συμβάν στους κατοίκους του δήμου, και στην ουσία λειτουργούν μόνο για να γράφουν φάρμακα. Αυτήν η κατάσταση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολούθησαν όλες οι αστικές κυβερνήσεις για να υπηρετούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Μια πολιτική που θέλει την υγεία-εμπόρευμα είτε πρόκειται για τις ιδιωτικές δομές υγείας π.χ κλινικές, είτε πρόκειται για συμβάσεις που υπογράφει ο ΕΦΚΑ με τους ιδιώτες γιατρούς και τις επιχειρήσεις.

Οι ΚΟΒ του δήμου Πύδνας Κολινδρού της ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ πριν ακόμα ξεσπάσει η πανδημία, αλλά και κατά την διάρκεια του lockdown, επισκέφτηκε το Κ.Υ Αιγινίου, και συζήτησε με τους εργαζόμενους για την κατάσταση που υπάρχει στις δημόσιες δομές υγείας του δήμου, και όχι μόνο. Το συμπέρασμα είναι ένα, δεν πάει άλλο, η κατάσταση είναι τραγική. Ο λαός χρειάζεται να οργανώσει την πάλη του να διεκδικήσει σύγχρονες δομές υγείας, πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας, τριτοβάθμιας δωρεάν χωρίς ιδιώτες. Με την αξιοποίηση όλου του επιστημονικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού και άλλου προσωπικού, με σταθερή και μόνιμη δουλειά με σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα, με μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους. Την αξιοποίηση όλων των κατακτήσεων της επιστήμης και της ιατρικής, προσφέροντας σύγχρονες υπηρεσίες υγείας στο λαό, σε όλο το φάσμα της κοινωνίας, στους τόπους δουλείας , στο σχολείο, στο χωριό κλπ.

Σε αυτή την κατεύθυνση οι κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ του δήμου Πύδνας - Κολινδρού αλλά και το ΚΚΕ συνολικά μαζί με τους εργάτες, τους αγρότες, τους επαγγελματίες , τις γυναίκες, τη νεολαία θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα ώστε η υγεία να είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα .

Συνεχίζουμε τις πρωτοβουλίες με τις παρακάτω δράσεις και καλούμε το λαό να πάρει μέρος σε αυτές.

Στις 10 /7 ημέρα Παρασκευή μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Κέντρο Υγείας του Αιγινίου.

Στις 12/7 ημέρα Κυριακή, στις 11 π.μ στο πολιτιστικό Κέντρο «Αριστοτέλης» στον Καταχα, εκδήλωση με θέμα οι θέσεις του ΚΚΕ για την υγεία.

Θα μιλήσουν

Η Ελένη Μπακιρλή, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της επιτροπής υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Άννα Μπάμπα, Ιατρός στο Κέντρο Υγείας του Αιγινίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: