29 Ιουλίου 2020

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Το συνταρακτικό νέο της εβδομάδας που πέρασε ήταν το τηλεφώνημα Μέρκελ στον Ερντογάν. Και απεσοβήθη σύρραξη στο Αιγαίο προς δόξαν ελληνικής διπλωματίας και Κυριάκου. Έτσι είναι άμα έχεις κηδεμόνα. Οποίον και εξευτελιστικό, να πηγαίνεις κάθε φορά με κηδεμόνα.
**
Είχαν οργιάσει τότε με τα Ίμια, με τον Σημίτη. Και τι δεν είπαν που ευχαρίστησε το μεγάλο σύμμαχο. Τώρα πρόκειται για προσωπική νίκη του Κυριάκου. Ίσως έχουν δίκαιο. Ο νικητής του κορωνοϊού απέτρεψε τον τουρκικό στόλο! Η συνέχεια το Φθινόπωρο.
**
Το ΄πε και το ΄κανε ο Ερντογάν. Τζαμί η Αγιά-Σοφιά την ώρα που Τραμπ, Πούτιν και Μέρκελ δηλώνουν συντετριμμένοι. Να δείτε πως το ίδιο συντετριμμένοι θα δηλώσουν όταν οι Τούρκοι τρυπώσουν στο Καστελόριζο.
**
Το κατανοήσαμε κύριοι του Σκάι. Ο Μητσοτάκης έτρεψε εις άτακτον φυγήν τον τουρκικό στόλο. Τι Κυριάκος, τι Μιαούλης;
**
Άβατο για τον κορωνοϊό οι ιεροί ναοί. και οι αίθουσες τελετών. Η χάρις του Κυρίου από τη μια, πτωχοί τω πνεύματι κατά κυριολεξία ιερωμένοι από την άλλη, δημιουργούν πέπλο προστασίας για τους πιστούς. 
**
Μάθαμε κι αυτό τώρα. Θυμίζουν καρναβάλια όσοι φορούν μάσκα. Κι είχα την εντύπωση ότι το'παιζα γιατρός.
**
Με τα μούτρα στη δουλειά έπεσαν οι φαρμακευτικές. Μέχρι το τέλος του χρόνου έτοιμο το εμβόλιο του κορωνοϊού. Θα έχουμε: αγγλικό, ρωσικό και πιθανόν γαλλικό. Ανέκαθεν είχαμε στην Ελλάδα και αντίστοιχα κόμματα. Εμείς θα περιμένουμε το γερμανικό σε απόδειξη της ελληνογερμανικής φιλίας.
**
Μεγάλοι χρηματιστηριακοί οίκοι συμβουλεύουν κάποιες φαρμακευτικές να μεριμνήσουν για τη σταδιακή χορήγηση του εμβολίου και όχι άπαξ για λόγους κερδοφορίας. Από δύο δόσεις και πάνω και σε αναμονή οδηγιών.
**
Προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες για εμβολιασμό θα δώσει το υπουργείο υγείας. Μπορεί ο σκοπός να είναι κοινωνικός και ευγενικός αλλά όπως και να το κάνουμε βολεύει κι όλας μια και το ρίσκο μιας αποτυχίας δεν θα' χει και ιδιαίτερο βάρος.
**
Η στήλη δεν πάει διακοπές. Πάει Βαρικό και θα επανέλθει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου μαζί με την Τοπική. Ωστόσο το site imerisiapierias θα είναι διαρκώς κοντά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: