16 Ιουλίου 2020

Ανακοίνωση - καταγγελία

C:\Users\PC\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\ALITHIA-IKA.JPG
Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους του νομού Πιερίας την παράνομη και προσβλητική συμπεριφορά της προέδρου και της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης σε βάρος των συνταξιούχων. Η απαράδεκτη αυτήν επιθετική συμπεριφορά της πρόεδρου ξεκίνησε από τη στιγμή που άλλαξε ο συσχετισμός δυνάμεων στο σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας.

Επιτίθεται στη διοίκηση του σωματείου μας επειδή αγωνίζεται για τα συμφέροντα των συνταξιούχων και διαφωνεί με τη στάση που κρατά η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων, των συνταξιούχων και γενικότερα του λαϊκού κινήματος.

Το Γενάρη αυθαίρετα και χωρίς καμία συνεννόηση με τη διοίκηση του σωματείου μας, άλλαξε την κλειδαριά στο γραφείο μας και αρνείται να μας δώσει το νέο κλειδί. Στο γραφείο αυτό το Σωματείο μας στεγάζεται πάνω από τριάντα χρόνια και πάντα οι διοικήσεις είχαν κλειδιά. Πρόκειται για πραξικοπηματική ενέργεια της Διοίκησης του ΕΚΚ, αφού μέσα στο γραφείο υπάρχει η περιουσία του Σωματείου μας.

Από το Γενάρη και μέχρι το lockdown, που κήρυξε η κυβέρνηση λόγω πανδημίας, ο υπάλληλος του ΕΚΚ είχε αναλάβει να μας ανοίγει το γραφείο μας συγκεκριμένες μέρες και ώρες την εβδομάδα. Με τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης, η πρόεδρος του ΕΚΚ βρήκε τη χρυσή ευκαιρία να απαγορεύσει ολοκληρωτικά την είσοδο της διοίκησης του Σωματείου μας στο γραφείο, κάτι το οποίο εφαρμόζει μέχρι σήμερα, παρά το γεγονός οτι όλα τα Εργατικά Κέντρα στη χώρα λειτουργούν κανονικά. Η επίσημη απάντηση της προέδρου του ΕΚΚ είναι οτι ο χώρος δεν αερίζεται επαρκώς και, γι’ αυτόν το λόγο παραμένει κλειστός για όλους, για λόγους πρόληψης της διασποράς του κορονοϊού..

Την ίδια ώρα όμως μέσα στον ανεπαρκώς αεριζόμενο χώρο πραγματοποιούνται σεμινάρια σε ηλικιωμένους άνω των 60 χρονών για να μάθουν να κάνουν ασφαλείς ηλεκτρονικές συναλλαγές. Φυσικά γι’ αυτά τα λεγόμενα σεμινάρια τα σωματεία δε γνωρίζουν τίποτα, ούτε τις πηγές χρηματοδότησης τους, ούτε που πάνε αυτά τα πακέτα με τα ευρώ..

Αλήθεια, για τέτοιου είδους σεμινάρια δεν υπάρχει ο κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού; Εκτός από ασφαλή χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών, προσφέρουν και ασπίδα κατά του κορονοϊού;

Από πού και ως που, η πρόεδρος της διοίκησης του ΕΚΚ, αποφασίζει αν η διοίκηση του Σωματείου μας και όλων των Σωματείων θα μπαίνουν στα γραφεία τους για να συνεδριάζουν;

Από πότε θα πρέπει να παίρνουμε άδεια από την πρόεδρο (απούσα από κάθε εργατικό αγώνα), για να ασχοληθούμε με τα προβλήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων;

Παρά το γεγονός οτι από το Γενάρη μέχρι σήμερα επίμονα ζητάμε συνάντηση με την πρόεδρο και την διοίκηση του ΕΚΚ για να συζητήσουμε αυτήν την ακατανόητη συμπεριφορά, αυτό δεν έγινε κατορθωτό, αφού το αποφεύγει συστηματικά.

Είναι τουλάχιστον προκλητικοί και ταυτόχρονα γελασμένοι αν νομίζουν οτι με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουν να βάλουν στο γύψο τη συνδικαλιστική δράση. Ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο που η κυβέρνηση και η εργοδοσία έχουν ξεσαλώσει, που ψήφισαν νόμο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, αυτοί γίνονται ο καλύτερος σύμμαχος των αφεντικών και των κυβερνήσεων τους. Μάλλον ξεπληρώνουν πολιτικά γραμμάτια απέναντι στην κυβέρνηση και την εργοδοσία..

Είναι ηθικά απαράδεκτο και αυθαίρετο η πρόεδρος του ΕΚΚ να διαχειρίζεται το οίκημα του Εργατικού Κέντρου σαν να είναι περιουσία της. Τους κανόνες λειτουργιάς των σωματείων τους καθορίζουν οι διοικήσεις τους και όχι η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου..

Με ποιανού πλάτες αυτοί συκοφαντούν και διώκουν το σωματείο τον συνταξιούχων από το γραφείο τους που στεγάζονται σε αυτό πάνω από τριάντα χρονιά; Μάλιστα είμαστε από τα λίγα σωματεία που είμαστε συνεπείς στη χρονιάτικη συνδρομή μας.

Με ποιο δικαίωμα η πρόεδρος και η διοίκηση του ΕΚΚ κάνουν κατάχρηση της θέσης τους και χρησιμοποιούν το κτίριο για να στεγάσουν ακόμα και την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών (με πρόεδρο πάλι την ίδια ) εφόσον δεν είναι συνδικαλιστική οργάνωση, ούτε μέλος του ΕΚ;

Απαιτούμε από τη διοίκηση του ΕΚ να συνεδριάσει άμεσα με τη συμμετοχή των Διοικήσεων όλων των σωματείων μελών του, με θέμα τη λειτουργιά και τη χρήση των χώρων του Εργατικού Κέντρου έτσι ώστε να σταματήσει να γίνεται κατάχρηση.

Απαιτούμε να δοθεί δημόσια απάντηση στους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα. .

Απαιτούμε τώρα να μας επιστραφούν τα κλειδιά του γραφείου μας. Εκτός από όλα τα άλλα χρειάζεται να κάνουμε χρήση του τηλεφώνου μας τόσο εν όψει της Γενικής μας Συνέλευσης στις 22/7 στην ΕΚΑΒΗ, όσο και για να ασχοληθούμε με τα πολυσύνθετα προβλήματα των συνταξιούχων.

Ζητάμε δημόσια συγγνώμη από τους συνταξιούχους που δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους, αλλά Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΜΑΣ….

Εμείς πίσω δε θα κάνουμε!!!!! 

Η Διοίκηση του Σωματείου Συνταξιούχων 
ΙΚΑ Ν. Πιερίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: