16 Ιουλίου 2020

Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟ 49ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

Το Σάββατο 18 Ιουλίου στο Δίον
Από τη χθεσινοβραδινή πρόβα της χορωδίας-ορχήστρα.
Μια μοναδική βραδιά μουσικής πανδαισίας ετοίμασε και υπόσχεται η χορωδία και η ορχήστρα της Εταιρείας Πιερικών Μελετών – Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, την οποία θα παρουσιάσει το Σάββατο 18 Ιουλίου 2020, στις 9:30 το βράδυ, στο αρχαίο θέατρο Δίου, στο πλαίσιο του 49ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

Το ρεπερτόριο της συναυλίας. Το πρώτο μέρος με μικρή αναφορά και με μουσικά ακούσματα με θεματολόγιο την Αίγυπτο και την Αλεξάνδρεια, τη χώρα της Μεσογείου που είχε προγραμματιστή να είναι η τιμώμενη του φετινού Φεστιβάλ Ολύμπου, αλλά δεν υλοποιήθηκε λόγω της γνωστής πανδημίας. Φέρει τον τίτλο: «…και η Αλεξάνδρεια θα σ΄ ακολουθεί…».

Το δεύτερο και κύριο μέρος της συναυλίας περιλαμβάνει τραγούδια του ποιητή, στιχουργού και μεταφραστή Νίκου Γκάτσου, τα οποία μελοποίησαν οι κορυφαίοι Έλληνες μουσικοσυνθέτες. Οι Σταύρος Ξαρχάκος, Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Γιώργος Χατζηνάσιος, Δήμος Μούτσης και Λουκιανός Κηλαηδόνης.

Την συναυλία οργάνωσε και θα διευθύνει ο μαέστρος Ευθύμιος Μαυρίδης. Τα τραγούδια τα αποδίδουν οι σολίστες Δήμητρα Αντωνακούδη, Ιωάννα Ηλιάδου και Κωνσταντίνος Καψάλης.

Ο Περικλής Χατζηγιάννης, πέρα από την παρουσίαση της εκδήλωσης, ετοίμασε και αφηγείται τα κείμενα με αναφορά την γη του Νείλου και το πολυσήμαντο έργο του Νίκου Γκάτσου.

Η συναυλία υποστηρίζεται χορηγικά από το τμήμα Κατερίνης «Ολύμπιος Ζευς» της οργάνωσης ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ στο πλαίσιο της συνεργασίας, για δεύτερη χρονιά, της οργάνωσης με τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου.
Ο πρόεδρος της Εστίας, Γρηγόρης Μιτσοκάπας και ο μαέστρος
 Ευθύμιος Μαυρίδης εξετάζουν τις λεπτομέρειες της συναυλίας.
Ο πρόεδρος της Εταιρείας Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, Γρηγόρης Μιτσοκάπας, σε πρόσκληση προς το φιλοθεάμον κοινό, επισημαίνει: «Οι στίχοι του μέγιστου των Ελλήνων στιχουργών, του ποιητή της «Αμοργού», του Νίκου Γκάτσου, καθώς και οι μουσικές που επέλεξαν για αυτούς τους στίχους οι κορυφαίοι Έλληνες συνθέτες, θα μας ταξιδέψουν από το λιμάνι της Αλεξάνδρειας αυτό το βράδυ. Το ταξίδι μας με το δικό της μοναδικό τρόπο θα το οδηγήσει η χορωδία της Εστίας με καπετάνιο τον μαέστρο της Ευθύμιο Μαυρίδη.

Η χορωδία και ο μαέστρος αφιερώνουν μαζί με όλη την οικογένεια της Ε.Π.Μ. Κατερίνης τη συναυλία στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και σε όλους τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού.

Σας καλούμε όλους να τραγουδήσουμε μαζί τις αξέχαστες μελωδίες. Ας γίνει όλο το αρχαίο θέατρο Δίου μια χορωδία.»

Η είσοδος είναι ελεύθερη








  

Δεν υπάρχουν σχόλια: