28 Αυγούστου 2020

Πεζοπορική διαδρομή "ενώνει" τα 12 καταφύγια του Ολύμπου

Δώδεκα καταφύγια του Ολύμπου θα «ενώσει» σε ένα ορειβατικό ταξίδι, μέσα από γνωστές πεζοπορικές διαδρομές, 32χρονος στη Θεσσαλονίκη με στόχο να ευαισθητοποιήσει όλους όσοι επισκέπτονται το βουνό για τη σημασία της πρόληψης, της ενημέρωσης και της σωστής προετοιμασίας, ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο τα ορειβατικά ατυχήματα και τα περιστατικά στο βουνό.

Στις 22 Σεπτεμβρίου, ο Λορέντζο Νεράντζης, οικονομολόγος και εθελοντής της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ), θα επιχειρήσει κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα: ξεκινώντας από το καταφύγιο "Μπουντόλα", που βρίσκεται πάνω από το Λιτόχωρο, θα περάσει από τα 12 γνωστότερα καταφύγια του Ολύμπου, σε μία ενιαία πορεία που θα διαρκέσει δέκα ημέρες και σε μια διαδρομή, συνολικού μήκους 86,5 χλμ.
«Θέλω παράλληλα να αναδείξω και τον ρόλο της ΕΟΔ και ειδικά το δίκτυο ραδιοσταθμών των μελών της ΕΟΔ, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες για έκτακτη επικοινωνία μεταξύ ορειβατών, διασωστών και καταφυγίων καθώς υπάρχουν πάρα πολλά σημεία που το κινητό τηλέφωνο δεν έχει σήμα» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Νεράντζης προσθέτοντας ότι η πρωτοβουλία του συνοδεύεται και από μία καμπάνια crowd funding, με σκοπό τη συγκέντρωση πόρων για την αγορά διασωστικού εξοπλισμού της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. στην οποία και ο ίδιος είναι μέλος από το 2006.
Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: