28 Αυγούστου 2020

Παράταση μέτρων στην Πιερία για 14 μέρες - Σε μίνι καραντίνα και Λέσβος, Ζάκυνθος, Ημαθία

Σε καθεστώς ειδικών μέτρων μπαίνουν από αύριο Σάββατο, στις έξι το πρωί, Λέσβος, Ζάκυνθος και Ημαθία, ενώ παρατείνονται για 14 ημέρες τα μέτρα προστασίας, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιας, στην τακτική ενημέρωση για την πορεία του νέου κορονοϊού στη χώρα μας.

Στην περίπτωση Λέσβου και Ζακύνθου, και λαμβάνοντας υπόψιν τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών, από το πρωί του Σαββάτου στις 06:00, επιβάλλονται τα εξής έκτακτα μέτρα:
- Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης, όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
- Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
- Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
- Υποχρεωτική η χρήση μάσκας παντού, τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους
Παράλληλα, παρατείνεται για 14 ημέρες το ειδικό καθεστώς σε Μύκονο, Πάρο, Αντίπαρο, Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και Χανίων.
Στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές προστίθεται η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και επιβάλλονται τα εξής μέτρα:
- Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.
- Ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.
Στο μεταξύ, παρατείνονται για άλλες 14 ημέρες και τα μέτρα στις Π.Ε. Κρήτης, Θεσσαλονίκης, Αττικής, Λάρισας, Καρδίτσας, Πιερίας και στους Δήμους Βόλου, Ρόδου, Κω.
Τα μέτρα αυτά είναι: 
- Οι περιορισμοί στον αριθμό πελατών στα καταστήματα, ανάλογα με τα τετραγωνικά
- Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους
- Τα μέτρα προστασίας σε παραλίες
- Τα μέτρα για τις εκκλησίες
- Η αναστολή πανηγυριών και ανοιχτών εκδηλώσεων, καθώς και εκδηλώσεων με όρθιο κοινό
- Η αναστολή επισκεπτηρίων σε νοσοκομεία, γηροκομεία
- Τα μέτρα τήρησης αποστάσεων σε ΚΥΤ
- Έως 15/9 παρατείνεται ο δειγματοληπτικός έλεγχος εισερχομένων από το εξωτερικό
- Παρατείνεται η ισχύς των προϋποθέσεων εισόδου από τα χερσαία σύνορα
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ανακοίνωσε επίσης ότι παρατείνεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας για ακόμη 14 ημέρες στους εσωτερικούς χώρους εκτός εστίασης και γυμναστηρίων.
Όσον αφορά τις ταξιδιωτικές οδηγίες, εξακολουθούν να ισχύουν ειδικά μέτρα για την είσοδο στην χώρα μόνιμων κατοίκων Ισραήλ, ενώ αυξημένοι έλεγχοι θα γίνονται σε ταξιδιώτες από Σουηδία, Βέλγιο, Ρουμανία, Μάλτα, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Ισπανία. Δεν ισχύει πλέον το αρνητικό τεστ κορονοϊού για όσους έρχονται από την Ολλανδία, αλλά επιβάλλεται διακοπή πτήσεων από Καταλονία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: