25 Αυγούστου 2020

Προσλήψεις αναπληρωτών 2020: Σήμερα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα


Ανακοινώνονται σήμερα, Τρίτη 25 Αυγούστου, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργείου Παιδείας, οι προσλήψεις αναπληρωτών για το σχολικό έτος 2020-2021.

Εντός της ημέρας αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την Α΄φάση προσλήψεων αναπληρωτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των προσλήψεων θα αγγίξει τις 20.000 θέσεις και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σήμερα, αντί της Παρασκευής 21/8 που είχε αρχικά οριστεί.

Στη διαδικασία θα συμπεριληφθούν και οι προσλήψεις για την Εξειδικευμένη Εκπαιδευτική Υποστήριξη για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (παράλληλη στήριξη).

Όπως ανακοίνωσε χθες η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, εξασφαλίστηκαν επιπλέον πιστώσεις για την πρόσληψη επιπλέον αναπληρωτών, ώστε να καλυφθούν τα κενά που θα προκύψουν από την απουσία εκπαιδευτικών που αποδεδειγμένα ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου και για τη διενέργεια αποκλειστικά εξ αποστάσεως μαθημάτων: "Επιπλέον των 4.500 μόνιμων διορισμών στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση που ήδη έχουν ολοκληρωθεί, και των 10.500 διορισμών στη γενική εκπαίδευση που βαίνουν προς ολοκλήρωση και ενισχύουν το ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης", όπως σημείωσε η υπουργός Παιδείας.




thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια: