20 Αυγούστου 2020

Κορονοϊός: Ποιες μάσκες πρέπει να φορούν οι μαθητές


Χρήσιμες οδηγίες για τα μέτρα που θα ισχύσουν στα σχολεία με την έναρξη της νέας χρονιάς και κυρίως για το θέμα των προδιαγραφών της μάσκας που υποχρεωτικά θα φορούν οι μαθητές, έδωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Λοιμωξιολόγων και μέλος την επιτροπής Λοιμωξιολόγων για τον κορονοϊό, Παναγιώτης Γαργαλιάνος.

Ο κ. Γαργαλιάνος τόνισε πως η μάσκα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερων προδιαγραφών και πρότεινε τη βαμβακερή μάσκα, σημειώνοντας πως αυτή θα πρέπει να πλένεται καθημερινά.

Ωστόσο πρόσθεσε πως θα δοθούν ακριβείς οδηγίες, λέγοντας πως θα προβληθούν και σποτ, ενώ θα υπάρξει ενημέρωση από τους εκπαιδευτικούς. Παράλληλά, συμβούλευσε τους γονείς να προμηθεύονται τις μάσκες από φαρμακεία και όχι από οπουδήποτε, ώστε να είναι σίγουροι για την ποιότητα και την ασφάλειά τους.

Ο λοιμωξιολόγος αναφέρθηκε και στις εξωσχολικές δραστηριότητες, υπογραμμίζοντας ότι οι αποφάσεις θα είναι κυλιόμενες αναλόγως των επιδημιολογικών δεδομένων.

Σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου ο κ. Γαργαλιάνος είπε ότι υπάρχει υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο επικαιροποιείται συνεχώς.

Τα παιδιά θα προαυλίζονται ανά ομάδες, δεν θα βγαίνουν διάλειμμα όλες οι τάξεις στον ίδιο χώρο. Επίσης, συζητείται και το θέμα αλλαγής ωραρίου του σχολείου. Στόχος είναι να μην κλείσει το σχολείο στην περίπτωση κρούσματος, τόνισε ο κ. Γαργαλιάνος. Στη περίπτωση που τα δεδομένα αλλάξουν και υπάρξει επιδείνωση τους επιδημιολογικού φορτίου στη χώρα το σενάριο της τηλεκπαίδευσης είναι πάντα ανοιχτό.



thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια: