20 Αυγούστου 2020

«Βροχή» οι ακυρώσεις κρατήσεων στη Χαλκιδική – Αποχωρούν οι τουρίστες


Δυσάρεστα είναι τα νέα από τον τουρισμό της Χαλκιδικής, καθώς μετά το χθεσινό μήνυμα του 112, οι τουρίστες άρχισαν να αποχωρούν από την περιοχή.

Την ίδια ώρα όσοι είχαν κάνει κρατήσεις για τις επόμενες μέρες τις ακυρώνουν σωρηδόν, γιατί θεωρούν ότι η Χαλκιδική δεν είναι ασφαλής προορισμός.

Ακόμα και οι κρατήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό ματαιώνονται και οι δικαιούχοι προσανατολίζονται σε άλλους προορισμούς.  Οι επαγγελματίες του κλάδου είναι σε απόγνωση και μιλούν για ολοκληρωτική καταστροφή.

«Τελειώνουμε τη χρήση και από Δευτέρα κάνουμε απογραφή. Δυστυχώς τα αποτελέσματα είναι πολύ άσχημα. Το 75-80% των τουριστικών καταλυμάτων που άνοιξε δεν θα ξεπεράσουν τον τζίρο του 22-25% του 2019!" ανέφερε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων «Ο Αριστοτέλης», Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Οι οικογενειακές και εποχιακές επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε καμία βασική υποχρέωση, υπογράμμισε και ζήτησε γενναία στήριξη από την πολιτεία.

Υπενθυμίζεται πως από αύριο Παρασκευή 21 Αυγούστου έως και την Δευτέρα 31 Αυγούστου η Χαλκιδική μπαίνει σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων. 




thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: