16 Αυγούστου 2020

Συνεχίζονται τα τυχαία τεστ σε Πειραιά και Ραφήνα

Τους τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους για τον νέο κορονοϊό σε όσους επιστρέφουν στην Αθήνα από τις διακοπές τους, συνεχίζουν σήμερα στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, κλιμάκια του Συντονιστικού Κέντρου της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας.

Σκοπός της διενέργειας των τεστ, σύμφωνα με την Περιφέρεια, είναι η τυχόν ανεύρεση θετικών στον Covid-19 «ταξιδιωτών και η ευαισθητοποίηση όσων επιστρέφουν από τις διακοπές, ώστε να προασπίσουν κατά την επάνοδό τους στην Αττική το κοινωνικό σύνολο από την τυχόν διασπορά ιού στο περιβάλλον τους ή στην κοινότητα και ιδιαίτερα σε ευπαθείς ομάδες». 
Η εντολή για τον δειγματοληπτικό έλεγχο δόθηκε από τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, έπειτα από την έξαρση του ιού στη χώρα με περισσότερα από 200 πλέον επιβεβαιωμένα κρούσματα καθημερινά το τελευταίο διάστημα και τα τοπικά ημίμετρα της κυβέρνησης, όπως το κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, απουσία μαζικών τεστ και προληπτικής καραντίνας στους εκδρομείς παρά το άνοιγμα του τουρισμού.
Επίσης, στα δύο λιμάνια εθελοντές διανέμουν ενημερωτικό υλικό με οδηγίες προφύλαξης για τη μη διασπορά της επιδημίας, ενημερώνοντας με λεπτομέρεια τους ταξιδιώτες για τους κινδύνους μετάδοσης του Covid-19 στην κοινότητα.
Σημειώνεται ότι το τελευταίο 24ωρο ακόμα τρεις συμπολίτες μας κατέληξαν λόγω επιπλοκών από την ασθένεια και 230 ασθενείς καταγράφηκαν, εκ των οποίων 41 εισαγόμενα, με αποτέλεσμα οι νεκροί να φτάνουν συνολικά τους 226 και τα κρούσματα τα 6.858. 

https://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: