16 Αυγούστου 2020

Καταγγελία για διασπορά του Covid-19 σε αστυνομικό τμήμα της Δυτικής Αττικής

Για πλήρη αδιαφορία για την υγεία των αστυνομικών κάνει λόγο αστυνομικός που καταγγέλλει πως συνάδελφοί του μολύνθηκαν από τον νέο κορονοϊό λόγω της καθυστέρησης απολύμανσης μετά τον εντοπισμό κρούσματος πριν λίγες μέρες σε τμήμα της Δυτικής Αττικής.

Σύμφωνα με τον πρώτο, το κρούσμα τέθηκε σε σε καραντίνα, ενώ «συνάδελφοί του, από μόνοι τους, αφού ενημέρωσαν αρμοδίως και όντας τα άτομα με τα οποία το κρούσμα έκανε τις πιο πρόσφατες υπηρεσίες του, τέθηκαν και αυτά σε καραντίνα. Περαιτέρω ενέργειες; Καμία! Απολύμανση του χώρου δεν έγινε αυθημερόν, αλλά μετά από 1 ολόκληρο 24ωρο! Να έχουν προλάβει να μολυνθούν και οι υπόλοιποι συνάδελφοι που βρέθηκαν στους χώρους του ΑΤ! 
«Οι υπόλοιποι που ήρθαν σε επαφή είτε με το επιβεβαιωμένο κρούσμα, είτε με τις τελευταίες επαφές του, σύμφωνα με τους ειδικούς έχουν "ανοσία"; Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ δεν θα μπορούσε να έρθει να κάνει ελέγχους και στους υπόλοιπους συναδέλφους; Πρέπει οι συνάδελφοι να τρέχουν πανικόβλητοι σε ιδιωτικά κέντρα διαγνωστικών εξετάσεων γιατί κάποιοι αδιαφορούν για την υγεία των αστυνομικών;» αναρωτιέται ο αστυνομικός.
Την καταγγελία δημοσίευσε η Πρωτοβουλία Αστυνομικών τονίζοντας πως «το κράτος για άλλη μια φορά μας έπεισε με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι μας θεωρεί αναλώσιμους και πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Η αγωνία των συναδέλφων σε σχέση με τον κορονοϊό εντός των Υπηρεσιών μεγαλώνει, εξαιτίας της αδράνειας από τις επιφορτισμένες με τη διαχείριση των κρουσμάτων κρατικές Υπηρεσίες, απέναντι σε νοσούντες Αστυνομικούς. Έκθετη η Κυβέρνηση που μας έχει ταράξει στην ατομική ευθύνη».

www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: