20 Αυγούστου 2020

Συναγερμός για τις επικίνδυνες εστίες σε γηροκομεία και νοσοκομεία - Ανησυχία για τους ασυμπτωματικούς


Τα σταθερά τριψήφια νούμερα κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα, η αύξηση στον αριθμό των διασωληνώσεων και μαζί τα δεκάδες κρούσματα σε υγειονομικούς, σε γηροκομεία και σε ασυμπτωματικούς ασθενής που επιστράφουν από τις διακοπές, συνθέτουν μια εικόνα έντονης ανησυχίας στις Αρχές.


70 κρούσματα σε υγειονομικούς τον Αύγουστο

Ενδεικτικά, από την αρχή του Αυγούστου έχουν εντοπιστεί 70 κρούσματα σε ιατρικό προσωπικό που επιστρέφει από τις διακοπές στα νοσοκομεία. Σημειώνεται ότι πλέον είναι υποχρεωτικά τα τεστ στους υγειονομικούς.

Στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) αναφέρουν ότι τουλάχιστον 70 γιατροί και υγειονομικό προσωπικό εντοπίστηκαν θετικοί τον Αύγουστο. "Από τους 70 υγειονομικούς που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό τον Αύγουστο, πάνω από 50 είναι ασυμπτωματικοί, με ότι αυτό συνεπάγεται για την διασπορά του κορονοϊού", επεσήμανε ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Επί ποδός για τα κρούσματα σε γηροκομεία

Επιπλέον, χθες, δεκάδες κρούσματα εντοπίστηκαν σε ένα ακόμη γηροκομείο της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το γηροκομείο "Εστία Παπαγεωργίου" της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, όπου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες 15 ηλικιωμένοι και 7 ακόμη άτομα από το προσωπικό του γηροκομείου βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη εστία κορονοϊού σε γηροκομείο, μέσα σε δεκαπέντε ημέρες, μέτα τον εντοπισμό δεκάδων κρουσμάτων στον οίκο ευγηρίας "Αγία Κυριακή"στο Ασβεστοχώρι της Θεσσαλονίκης. Την Τρίτη, μάλιστα, πέθανε ένας ακόμη ηλικιωμένος που φιλοξενείτο εκεί, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από τα κρούσματα στο συγκεκριμένο γηροκομείο σε έξι. Πρόκειται για έναν 88χρονο με υποκείμενα νοσήματα που άφησε τη τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο 
"Παπανικολάου".

Σταθερά διψήφιος ο αριθμός των διασωληνωμένων

Σταθερά αυξάνεται και ο αριθμός των διασωληνώσεων στις ΜΕΘ της χώρας. Καθημερινά προστίθενται και νέοι ασθενείς. Συγκεκριμένα, χθες βρίσκονταν 30 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων αναφοράς, την Τρίτη 27 και τη Δευτέρα 26.

Επίσης, χθες καταγράφηκαν 2 επιπλέον θάνατοι ανεβάζοντας τον αριθμό των θανόντων στους 235, ενώ προστέθηκαν άλλα 217 κρούσματα.

Από τα 195 εγχώρια τα 19 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.



thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια: