2 Σεπτεμβρίου 2020

"ΜΑΤΙ" - Γράφει η Κατερίνα Τσαλού



Επιστροφή στην καθημερινότητα. Συνήθως ο Αύγουστος δεν είχε ειδήσεις. Έτσι τουλάχιστον μας έλεγαν οι παλαιότεροι του επαγγέλματος.

Αποδείχθηκε ότι άλλαξαν οι καιροί. Όχι μόνο έχει ειδήσεις αλλά και έχει και σημαντικές ειδήσεις. Ενίοτε δυσάρεστες.


Η φετινή χρονιά, ούτως ή άλλως θα μας μείνει αξέχαστη. Μαζί με αυτήν και ο Αύγουστος. Η έξαρση της πανδημίας δεν μας άφησε ούτε τις λίγες ημέρες ανάπαυλας να ηρεμήσουμε.

Ο κορωνοιός επέστρεψε δριμύτερος μέσα στο καλοκαίρι, το οποίο καλοκαίρι –σας θυμίζω-το περιμέναμε για να φύγει ο κορωνοιός.

Χάσαμε μια ολόκληρη εποχή, την Άνοιξη, κλεισμένοι στα σπίτια μας και μακριά από αγαπημένους ανθρώπους, για να μας ξαμολήσουν το καλοκαίρι και να συμπεριφερόμαστε σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Σαν να ξεχάσαμε τα μπαλκόνια, τα sms, τα δελτία κυκλοφορίας.

Κάναμε σαν να θέλαμε να το ξεχάσουμε. Ένας εφιάλτης ήταν και πέρασε σκέφτηκαν οι περισσότεροι και αμολήθηκαν στα μπαρ και στις παραλίες.

Και κάπως έτσι, ενώ οι νεότεροι προσπαθούσαν να βάλουν μυαλό στους μεγαλύτερους πριν από μερικούς μήνες και να τους κρατήσουν μέσα, σήμερα παρακαλάμε τους νεότερους  να μη συνωστίζονται και κολλήσουν τους μεγαλύτερους.

Άνοιξε και η συζήτηση για τα σχολεία. Να φοράνε ή να μη φοράνε μάσκες τα παιδιά, γιατί να φοράνε ή γιατί να μη φοράνε.
Κι ενώ γίνεται όλη αυτή η συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάποιοι κάνουν ότι δεν «βλέπουν» την καθίζηση στον τουρισμό, τις συνέπειες που θα έχει στις τοπικές οικονομίες.
Ο χειμώνας που έχουμε μπροστά μας θα είναι από τους δυσκολότερους που βιώσαμε και ο τρόπος ή οι τρόποι για να υποστηρίξουμε την κοινωνία και την τοπική οικονομία δεν μπήκε ακόμη στο τραπέζι των συζητήσεων.

Ας μην κλείσω όμως απαισιόδοξα. Ας ελπίσουμε ότι με την επιστροφή όλων των εκδρομέων και το σεβασμό στην τήρηση των μέτρων θα πάνε όλα καλύτερα.
Καλή μας ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: