2 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Να πούμε καλό χειμώνα και καλή δημοσιογραφική χρονιά, είθισται άλλωστε γιατί ο Σεπτέμβρης θεωρείται μήνας νέας εκκίνησης για τα μέσα ενημέρωσης.
**
Κι όσο καλή βέβαια μπορεί να είναι η νέα περίοδος πνιγμένη μέσα στην κορωνοϋστερία  και την τουρκική προκλητικότητα κι ένα μέρος τρόμου να πλανάται απ’ άκρη σ’ άκρη σ’ όλη τη χώρα.
**
 Σε πρώτο πλάνο της ειδησεογραφίας ο κορωνοϊός αφού πλέον και τα εθνικά θέματα περνάνε σε μονόστηλα και δίστηλα, πεπεισμένοι ότι εξαρτώνται από το έλεος των Γερμανών και των συμμάχων.
**
Καταθλιπτική η εικόνα της πόλης, γυρίζεις και βλέπεις ανθρώπους να κινούνται με μάσκες, με επιφύλαξη, παρουσία αστυνομίας, ελέγχων, θερμομετρήσεις, πρωτόγνωρες καταστάσεις.
**
Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές τα κρούσματα της Πιερίας του μήνα Αυγούστου αγγίζουν τα 70 προφανώς είναι ένα ελάχιστο δείγμα γιατί δίχως άλλο γεμίσαμε.
**
Το ζητούμενο είναι να το αντιμετωπίσουμε άσχετα αν μολυνθήκαμε ή μας μολύνανε, διώχνοντας το φόβο, τον τρόμο, ασπαζόμενοι  την επικούρεια  θέση περί θανάτου. «Όταν αυτός είναι παρών είμαστε απόντες εμείς».
**
Δεν κλείνουμε τις πόρτες σε κυβερνητικές ανακοινώσεις αλλά ούτε και σε θέσεις διακεκριμένων αναλυτών ότι ο κορωνοϊός είναι ένα στρατιωτικό όπλο στα χέρια μιας αδίστακτης ολιγαρχίας του πλούτου, του 1% που εξουσιάζει τον παγκόσμιο πλούτο. Ούτε σε σενάρια περί μείωσης του παγκόσμιου πληθυσμού και κατάλυσης ελευθεριών και της δημοκρατίας.
**
Ίσως έχουμε το χρόνο να κρίνουμε, κάθε δράση έχει και αντίδραση. Μέσα από κάθε σύγχυση, κάποια στιγμή θα βγει κάτι φωτεινό που θα μας δείξει ίσως το σωστό δρόμο, θα απομονώσει τα αρρωστημένα μυαλά. Γιατί μη μου πείτε ότι σήμερα ο κορωνοϊός τους ξέφυγε, τον άφησαν, είναι κοινή πεποίθηση, ακόμη και του πλανητάρχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: