13 Σεπτεμβρίου 2020

Μήνυμα της Μπέττυς Σκούφα για το άνοιγμα των σχολείων

Ως εκπαιδευτικός, μητέρα και μέλος της βουλής, εύχομαι σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, μαθητές και μαθήτριες, δασκάλους, καθηγητές, γονείς, καλή σχολική χρονιά!

Η φετινή σχολική χρονιά είναι πιο απαιτητική για όλους μας. Πέρα από την εκπαιδευτική διαδικασία και την απόκτηση γνώσεων, καλούμαστε ως κοινωνία να συνεισφέρουμε τα μέγιστα για την αποφυγή της εξάπλωσης της σύγχρονης πανδημίας του κορωνοϊού.

Δυστυχώς τα αρμόδια υπουργεία αποδείχτηκαν ανέτοιμα για το άνοιγμα των σχολείων. Δεν έχουν έρθει ακόμη οι μάσκες σε όλα τα σχολεία, οι σχολικές καθαρίστριες δεν επαρκούν για όλες τις σχολικές μονάδες της επικράτειας, δεν έχει προσληφθεί επαρκής αριθμός αναπληρωτών εκπαιδευτικών, δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός για την πρόσληψη μονίμων. Κυρίως, δεν έγινε κανένας απολύτως προγραμματισμός για την τόσο απαραίτητη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα. Πολλές φορές μέσα στη βουλή, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης διεκδικήσαμε ο αριθμός των μαθητών και μαθητριών ανά τμήμα να είναι 15. Το ίδιο ζητούν και οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς. Το υπουργείο όμως, δυστυχώς κωφεύει.

Η ευθύνη πέφτει δυστυχώς και σχεδόν εξολοκλήρου στην εκπαιδευτική κοινότητα, στην Κοινωνία των Πολιτών. Πρέπει να λαμβάνουμε όλες κι όλοι τα απαραίτητα ατομικά μέτρα προστασίας. Και στις σχολικές μονάδες, αυτές τις μικρές και τόσο ζωντανές κυψέλες Γνώσης, Μόρφωσης, Χαράς και Κοινωνικής Ζωής,  πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και προσεκτικές με τα ατομικά μέτρα υγιεινής.

Η προστασία της υγείας της δικής μας, των αγαπημένων μας προσώπων, των συμπολιτών μας επαφίεται σε όλους κι όλες εμάς. Ως υπεύθυνοι κι ενεργοί πολίτες, συμπράττουμε όλοι για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Η μάχη ενάντια σε αυτή την πολύπλευρη κρίση, πρέπει να μας βρει νικητές. Νικητές και δικαιωμένους στον αγώνα για Δημόσια Υγεία, Δημόσια Εκπαίδευση, Δημοκρατία, Κοινωνικό Κράτος, Κράτος Δικαίου κι Αξιοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: