13 Σεπτεμβρίου 2020

Καταγγελία: Έξι υγειονομικοί με κορονoϊό στα Γιαννιτσά - "Πλένουν τις στολές στο σπίτι"

Συνολικά έξι άτομα από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο Γιαννιτσών διεγνώσθησαν θετικά στον κορoνοϊό σύμφωνα με όσα αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση, πρόκειται για έναν γιατρό και άλλους πέντε εργαζόμενους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ έχουν ληφθεί δείγματα από μεγάλο αριθμό προσωπικού και πιθανολογείται μεγαλύτερη διασπορά.
Ακόμη, ο κ. Γιαννάκος καταγγέλλει ότι δεν προγραμματίστηκαν προληπτικά τεστ σε όλο το προσωπικό παρά μόνο σε όσους επιστρέφουν  από άδεια. «Με τη διασπορά που υπάρχει μπορεί να κολλήσουν στο ρεπό τους ή μετά τη δουλειά τους».
Όπως τονίζει, τις 40 τελευταίες ημέρες έχουν εντοπιστεί 157 κρούσματα σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που έχουν νοσήσει εκ των οποίων 105 ασυμπτωματικοί.
Η καταγγελία του κ. Γιαννάκου:
"Ενημερωτικό Σημείωμα για Μ.Μ.Ε. 12/09/2020

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΕΞΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΘΕΤΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ. ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ.
ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ Η ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟΥ ΙΟΥ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΩΝ  ΝΟΜΩΝ ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΚΙΛΚΙΣ.
Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ  ΜΕ 1 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΠΟΥ ΝΟΣΗΣΕ. ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΥΝΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.
Η διασπορά του ιού στις κοινότητες  των  νομών Πέλλας και Κιλκίς είναι μεγάλη. Γι αυτό εξ άλλου ελήφθησαν και τα έκτακτα μέτρα.
Τα νοσοκομεία Γιαννιτσών, Έδεσσας, Κιλκίς και Γουμένισσας δεν διαθέτουν μοριακό αναλυτή. Στέλνουν τα δείγματα στη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη ή στον ιδιωτικό τομέα με μεγάλη καθυστέρηση έκδοσης των αποτελεσμάτων.
Δεν προγραμματίστηκαν  προληπτικά τεστ σε όλο το προσωπικό παρά μόνο σε όσους επιστρέφουν  από άδεια. Με τη διασπορά που υπάρχει μπορεί να κολλήσουν στο ρεπό τους ή μετά τη δουλειά τους.
Στο νοσοκομείο του Κιλκίς τον ιματισμό που φοράει το προσωπικό (μπλούζες, παντελόνια κ.λ.π) εξακολουθεί ακόμη και τώρα με τέτοια διασπορά του ιού να τον πλένουν οι εργαζόμενοι στο σπίτι τους παρά τις καταγγελίες μας. Τον κίνδυνο  διασποράς του ιού τον έχει  επισημάνει η επιτροπή λοιμώξεων του νοσοκομείου χωρίς να ληφθεί υπ όψιν.
Η διοίκηση για να γλυτώσει χρήματα δεν συμπεριέλαβε στην ανάθεση της πλύσης του ιματισμού του νοσοκομείου σε  ιδιωτική εταιρεία και  τον ιματισμό του προσωπικού. Μεγάλος ο κίνδυνος να φέρουν από το σπίτι τους τον ιό στο νοσοκομείο. Σας κοινοποιούμε σχετικό έγγραφο της επιτροπής λοιμώξεων σε χρόνο μάλιστα που δεν ίσχυαν τα έκτακτα μέτρα.
Το  εξεταστήριο σε ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού βρίσκεται στο διάδρομο της εξόδου κινδύνου, αφήνοντας το κτίριο χωρίς έξοδο κινδύνου. Απαράδεκτο.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ
Στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών έχουμε 6  συναδέλφους θετικούς στον κορωνοϊό.  Έναν γιατρό και πέντε άλλους εργαζόμενους. Έχουν ληφθεί δείγματα από μεγάλο αριθμό προσωπικού και πιθανολογείται μεγαλύτερη διασπορά. Προληπτικά τεστ τώρα σε όλο το προσωπικό των 4 νοσοκομείων της περιοχής. Τακτική επανάληψη των τεστ κάθε εβδομάδα όσο ισχύουν τα έκτακτα μέτρα. Προμήθεια μοριακών αναλυτών στα νοσοκομεία και να σταματήσει το προσωπικό του  νοσοκομείου Κιλκίς να πλένει τον ιματισμό στο σπίτι του.
ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ.
Στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών είχαμε μια περίπτωση συναδέλφου νοσηλεύτριας που νόσησε από κορωνοϊό που θα πρέπει να  σημάνει συναγερμό στο υπουργείο Υγείας σχετικά με τα μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού από το ίδιο το προσωπικό.
Η συνάδελφος εργάζεται στα ΤΕΠ του νοσοκομείου. Επέστρεψε από τα  ρεπό της και εργάστηκε δυο ημέρες στα ΤΕΠ. Εμφάνισε συμπτώματα έγινε τεστ  και χθες βγήκε θετική στον ιό. Η διοίκηση στον κόσμο της.    Δεν έκλεισε τα ΤΕΠ, δεν έγινε απολύμανση και συνέχισαν να τίθενται σε κίνδυνο ασθενείς και προσωπικό. Όταν φώναξαν οι εργαζόμενοι αργά το βράδυ έγινε απολύμανση και οι ασθενείς  παραμένουν στη βραχεία που βρίσκεται στο χώρο του ΤΕΠ.
Τις  40 τελευταίες ημέρες έχουμε 157 συναδέλφους που έχουν νοσήσει εκ των οποίων 105 ασυμπτωματικοί.
Κρούουμε το κώδωνα του κινδύνου για τη χαλαρή αντιμετώπιση  των κρουσμάτων υγειονομικών από τη μεριά του υπουργείου υγείας.
Μηνιαία τεστ σε όλο το προσωπικό, βελτίωση των μέσων ατομικής προστασίας, επταήμερη καραντίνα και τεστ. Κάνουν τεστ αμέσως μετά την έκθεση και δουλεύουν κανονικά οι συνάδελφοι, που είναι επικίνδυνο. Τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου από τις διοικήσεις  των νοσοκομείων (απολυμάνσεις κ.λ.π.)."

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «στο νοσοκομείο του Κιλκίς τον ιματισμό που φοράει το προσωπικό (μπλούζες, παντελόνια κ.λ.π) εξακολουθούν ακόμη και τώρα με τέτοια διασπορά του ιού, τον πλένουν οι εργαζόμενοι στο σπίτι τους παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες.»
«Η διοίκηση για να γλυτώσει χρήματα δεν συμπεριέλαβε και τον ιματισμό του προσωπικού στην ανάθεση της πλύσης του ιματισμού του νοσοκομείου σε ιδιωτική εταιρεία. Έτσι, υπάρχει μεγάλος ο κίνδυνος να φέρουν από το σπίτι τους τον ιό στο νοσοκομείο», λέει το κείμενο του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ.
Ο κ. Γιαννάκος κοινοποιεί μάλιστα σχετικό έγγραφο της επιτροπής λοιμώξεων σε χρόνο που όπως λέει δεν ίσχυαν τα έκτακτα μέτρα, στο οποίο επισημαίνεται ο κίνδυνος διασποράς του ιού:
Παράλληλα, στο κείμενο καταγγέλλεται ότι τα νοσοκομεία Γιαννιτσών, Έδεσσας, Κιλκίς και Γουμένισσας δεν διαθέτουν μοριακό αναλυτή και έτσι στέλνουν τα δείγματα στη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη ή στον ιδιωτικό τομέα με μεγάλη καθυστέρηση έκδοσης των αποτελεσμάτων.
Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ζητούν προληπτικά τεστ σε όλο το προσωπικό των 4 νοσοκομείων της περιοχής και τακτική επανάληψη των τεστ κάθε εβδομάδα όσο ισχύουν τα έκτακτα μέτρα.
Ακόμη, ζητούν προμήθεια μοριακών αναλυτών στα νοσοκομεία και να σταματήσει το προσωπικό του  νοσοκομείου Κιλκίς να πλένει τον ιματισμό στο σπίτι του.
«Κρούουμε το κώδωνα του κινδύνου για τη χαλαρή αντιμετώπιση  των κρουσμάτων υγειονομικών από τη μεριά του υπουργείου υγείας», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: