23 Σεπτεμβρίου 2020

Εγκαινιάστηκαν οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για άτομα με νοητική υστέρηση από τη Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης


Ένα σημαντικό έργο για το νομό Πιερίας, εγκαινιάστηκε σήμερα στην Κατερίνη, καθώς ξεκίνησαν τη λειτουργία τους οι 3 στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης (Σ.Υ.Δ) για άτομα με  αναπηρία από τη «Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης».

 Οι Στέγες χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ και μπορούν να στεγάσουν συνολικά δώδεκα ενοίκους σε ένα συγκρότημα τριών κατοικιών στην οδό Νεφέλης 11 ,  όπου θα διαβιούν τα άτομα με νοητική υστέρηση. Σε κάθε σπίτι θα μένουν τέσσερα άτομα υπό την συνεχή παρακολούθηση και στήριξη του προσωπικού της Μέριμνας. 


Ο στόχος των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης είναι να δώσει στους ενοίκους τους, την ευκαιρία να είναι όσο το δυνατόν αυτόνομοι, ενισχύοντας τις δεξιότητες τους και βοηθώντας τους να ζουν ανεξάρτητα από τις οικογένειές τους, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής τόσο των ίδιων όσο και των οικογενειών τους.

Οι προσφερόμενες υπηρεσίες και τα προγράμματα έχουν εκπονηθεί από το εξειδικευμένο προσωπικό της «Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης» και περιλαμβάνουν ασφαλή και άνετη διαμονή, συνεχή ιατρική φροντίδα, μέριμνα για ασφαλή μετακίνηση και ένα ολόκληρο πλαίσιο αδιάλειπτης υποστήριξης των ενοίκων

Η δομή διασφαλίζει την προσωπική αξιοπρέπεια και το δικαίωμα στην ανεξάρτητη διαβίωση και την κοινωνική ένταξη, όπως προβλέπεται στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες (άρθρο 19 της CRPD).

 Ο Δημήτρης Καραπούλιος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου δήλωσε «Οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης είναι ένα κομβικό έργο που υποστηρίζει την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση των ατόμων με νοητική υστέρηση στο Νομό Πιερίας και ταυτόχρονα τους επιτρέπει να διαβούν όσο το δυνατόν πιο αυτόνομα και ενεργά στην κοινωνία. Η «Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης», μέσω της δομής αυτής θα διασφαλίσει στα άτομα που θα διαμείνουν υγιή ,ανεξάρτητη και ισορροπημένη ζωή προσφέροντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας .

 

Περισσότερες πληροφορίες για τη λειτουργία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης αλλά και τις υπόλοιπες δράσεις, καθώς και τρόπους συνεισφοράς στο έργο της «Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης»,  μπορούν να μάθουν οι ενδιαφερόμενοι από την  ιστοσελίδα του Συλλόγου  www.merimnakaterini.gr αλλά και  από το γραφείο διοίκησης (2351 073919, info@merimnakaterini.gr).

 

#ΤΕΛΟΣ

Επικοινωνία για τα Μ.Μ.Ε.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε:

Ονοματεπώνυμο: Ραπουτίκα Ελένη

Τηλ: +30 2351073919
email:  info@merimnakaterini.gr

Website: merimnakaterini.gr

 

Σημειώσεις για τον εκδότη

 Η Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης ιδρύθηκε το 1979 για να αντιμετωπίσει τις μεγάλες ανάγκες σε υπηρεσίες και δομές για ΑμεΑ με Νοητική Υστέρηση στον Νομό Πιερίας. Στόχος του οργανισμού είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής και η κοινωνική ένταξη των ατόμων με νοητική υστέρηση μέσα από την ανάπτυξη προγραμμάτων, δομών και εργαστηρίων που απαντούν στις ανάγκες των ίδιων και των οικογενειών τους. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.merimnakaterini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: