23 Σεπτεμβρίου 2020

Κορονοϊός: Νέες ΜΕΘ σε "Σωτηρία" και Γενικό Κρατικό Νίκαιας


"Καμπανάκι" έχει χτυπήσει σε κυβέρνηση
 και ειδικούς, όσον αφορά στη ραγδαία αύξηση των διασωληνωμένων με κορονοϊό στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα με την τελευταία, χθεσινή ανακοίνωσή του ΕΟΔΥ, οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 77 και η διάμεση ηλικία τους είναι τα 69 έτη.

Το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε σύσεψη υπό τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, με αντικείμενο τη σημερινή καταγραφή των κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και την περαιτέρω αύξησή τους στα νοσοκομεία της Αττικής.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με το iatropedia, προχωρά σε επιστράτευση, αλλά και κατασκευή επιπλέον κλινών Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που θα προκύψουν τον χειμώνα, με τη νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό που θα χρήζουν εντατικής φροντίδας.

Τριανταοκτώ προϋπάρχουσες κλίνες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) γενικών περιστατικών, αυτήν την εβδομάδα θα προστεθούν στις 75 κλίνες ΜΕΘ Covid-19, ώστε να εξυπηρετήσουν τις έκτακτες νοσηλευτικές ανάγκες, των πλέον των 69 -μέχρι αυτή τη στιγμή- διασωληνωμένων ασθενών με κορονοϊό, και μόνο στην Αττική.

Ταυτόχρονα, όμως, συνεχίζονται οι πυρετώδεις προετοιμασίες για την κατασκευή επιπλέον 58 κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και 4 κλινών Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) σε δύο μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής: Στο Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος "Σωτηρία” και στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Πρόκειται για την "εμβληματική”, όπως την χαρακτήρισε ο Βασίλης Κικίλιας, δωρεά των 50 κλινών ΜΕΘ στο Νοσοκομείο "Σωτηρία” της Βουλής των Ελλήνων και των 8 κλινών ΜΕΘ και 4 ΜΑΦ στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, δωρεά του Βαγγέλη Μαρινάκη, της Αγγελικής Φράγκου και της ΙΟΝ Α.Ε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, και τα δύο αυτά έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου και να προσφέρουν σημαντική "ανάσα” ανακούφισης στο ΕΣΥ, το οποίο έχει αρχίσει ήδη να δέχεται τις πρώτες σοβαρές πιέσεις από την πανδημία του κορονοϊού.

Τις πρώτες φωτογραφίες από τις εργασίες για την ανέγερση νέων κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία "Σωτηρία" και Νίκαιας, κοινοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια: