2 Σεπτεμβρίου 2020

Επίσκεψη Μητροπολίτη Κίτρους κ.κ. Γεωργίου στον Αντιδήμαρχο Δόμησης και Τουρισμού Γιώργο Νταντάμη


Τον Μητροπολίτη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος, Σεβασμιώτατο κ.κ. Γεώργιο υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Αντιδήμαρχος Δόμησης και Τουρισμού Κατερίνης Γιώργος Νταντάμης, την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου. 

Η ατζέντα της συνάντησης αφορούσε θέματα της Μητρόπολης με την Υπηρεσία Δόμησης όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε η πορεία των εργασιών για την ανέγερση του Ιερού Ναού Αγίου Μελετίου στην Επέκταση του Καπνικού Σταθμού, και συγκεκριμένα στην περιοχή που λειτουργεί η «Μέριμνα Παιδιού». 
Ακόμη, οι δύο πλευρές συζήτησαν για την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού καθώς στην Πιερία βρίσκονται ναοί και μοναστήρια με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό και ιστορικό ενδιαφέρον. Στο σημείο αυτό υπήρξε κοινή ομολογία ότι οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός, έχει προσκυνηματική και πολιτιστική διάσταση και μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες τουριστικές δραστηριότητες για να αυξήσει  την επισκεψιμότητα στην περιοχή μας. 
Η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και σε θετικό κλίμα, με τις δύο πλευρές να εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την άριστη συνεργασία που υπάρχει. Μάλιστα, ο Μητροπολίτης κ.κ. Γεώργιος πρόσφερε στον Αντιδήμαρχο το νέο «Εγκόλπιο Ημερολόγιο του 2021», ενώ από τη δική του πλευρά ο κ. Νταντάμης του χάρισε το λεύκωμα του Δήμου Κατερίνης αναφέροντας ότι είναι πάντα διαθέσιμος για συνεργασία με την Μητρόπολη. Σημειώνεται ότι στη συνάντηση ήταν παρών και ο Επιστημονικός Συνεργάτης του Δήμου Βασίλης Ταβαντζής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: