20 Οκτωβρίου 2020

Πάνω από 5.000 τα ενεργά κρούσματα στη χώρα-«Ακόμα επικίνδυνη» η κατάσταση στην Αττική

Καμπανάκι στους κατοίκους της Καστοριάς, της Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων, της Βοιωτίας και των Σερρών σήμανε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, μετά την έκρηξη κρουσμάτων και το αρνητικό ρεκόρ των 667 νέων περιστατικών που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Για την Αττική ο Ν. Χαρδαλιάς υπογράμμισε πως η κατάσταση παραμένει «κρίσιμα σταθερή» και καθώς απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένες περιοχές «στο κόκκινο», τόνισε ότι στον κεντρικό τομέα η κατάσταση είναι «εύθραυστη» άρα «ακόμα επικίνδυνη».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε πως συνολικά στη χώρα αυτή τη στιγμή υπάρχουν 5.112 κρούσματα.

Ειδική αναφορά έκανε σε Θεσσαλονίκη (652 ενεργά κρούσματα), στα Ιωάννινα (263 ενεργά κρούσματα) και σε Καστοριά (124).

Ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε ιδιαίτερη σύσταση για τήρηση των μέτρων, καθώς όπως είπε ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων που καταγράφηκαν χθες στη Θεσσαλονίκη ήταν 30 έτη και στην Αττική 33 έτη.

Για τις Σέρρες μίλησε για «επιδημιολογική επιβάρυνση» ενώ αναφερόμενος στην Καστοριά μίλησε για «επιθετική έξαρση».

Ο υφυπουργός ενημέρωσε πως αύριο, Τετάρτη, θα μεταβεί στην Καστοριά. Εκεί θα έχει σύσκεψη, στη μία το μεσημέρι, με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και άλλους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Επόμενος σταθμός θα είναι την Πέμπτη η Θεσσαλονίκη, όπου στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη σύσκεψη.

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου

Νωρίς το βράδυ της Τρίτης πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου εκτάκτως η καθιερωμένη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε εκτάκτως απόψε επειδή το πρωί της Τετάρτης ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για την Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: