20 Οκτωβρίου 2020

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου - Αποφασίζουν για τοπικά lockdown

Έκτακτη σύσκεψη το βράδυ της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού που ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ με 667 νέες μολύνσεις.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Κικίλιας, ο κ. Τσιόδρας, ο κ. Χαρδαλιάς και ο κ. Αρκουμανέας.

Στο τραπέζι για τις επόμενες μέρες, βρίσκονται νέα μέτρα και τοπικά lockdown ανάλογα με την έξαρση της πανδημίας.

Ανησυχία για Καστοριά και Θεσσαλονίκη

Όπως άλλωστε έγινε γνωστό, την Τετάρτη ο Νίκος Χαρδαλιάς μεταβαίνει εκτάκτως στην Καστοριά, ενώ την Πέμπτη θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για δύο περιοχές που όπως είπε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, παρουσιάζουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο τα τελευταία 24ωρα.

Ο προβληματισμός για τη Θεσσαλονίκη έχει να κάνει και με τους εορτασμούς της 26ης Οκτωβρίου, του Αγίου Δημητρίου. Σε κάθε περίπτωση, κρίσιμες θα είναι οι προτάσεις της ειδικής επιτροπής των λοιμωξιολόγων, η οποία συνεδριάζει την Τετάρτη. Ανησυχητικό δείγμα ήταν και τα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρήθηκαν το Σαββατοκύριακο στην πλατεία Αριστοτέλους και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Αναλυτικότερα, ο Νίκος Χαρδαλιάς χτύπησε "καμπανάκι" τόσο για την Καστοριά και τη Θεσσαλονίκη, όσο και για τα Ιωάννινα, τις Σέρρες και τη Βοιωτία.

Για τα Ιωάννινα, τη Θεσσαλονίκη και την Καστοριά είπε οτι το φορτίο θα αξιολογηθεί από την ειδική επιτροπή επιδημιολόγων του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορονοϊό την Τετάρτη στις 5 το απόγευμα.

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο επίπεδο επιτήρησης 2 και τα Ιωάννινα και η Καστοριά στο επίπεδο 3. Και στις τρεις περιοχές η άυξηση των κρουσμάτων είναι επιθετική και εξαιρετικά επικίνδυνη, είπε χαρακτηριστικά.

Για την Αττική είπε οτι είναι η κατάσταση είναι κρίσιμα σταθερή αλλά λόγω της ποσότητας των ενεργών κρουσμάτων "μας απασχολεί γιατι όλο αυτό μπορεί να ανατραπεί προς το χειρότερο".

Από τη δική του μεριά, ο Γκ. Μαγιορκίνης είπε πως υπάρχουν αρκετές εστίες μετάδοσης εκτός Αττικής, οι οποίες και αφορούν αρκετά περισσότερο από το 50% των λοιμώξεων που καταγράφονται.

«Ενδεικτικά το επιδημιολογικό φορτίο έχει αυξηθεί ιδιαίτερα σε περιφέρειες του σχετικά πιο βόρειου τμήματος της χώρας, όπως η Θεσσαλονίκη, η Κοζάνη, τα Ιωάννινα, οι Σέρρες και η Καστοριά», σημείωσε και εκείνος κατά την ενημέρωση της Τρίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: