8 Οκτωβρίου 2020

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Κι έγινε της Χρυσής Αυγής μετά την απόφαση του δικαστηρίου. Τι και πως μη το ψάχνουμε. Μένουμε στη δήλωση Μητσοτάκη. Απαλλαχτήκαμε από αυτό το μόρφωμα. Μέχρι εδώ καλά, με τα’ άλλα μορφώματα τι γίνεται πρόεδρε;

**

Ήταν λέει νίκη της Δημοκρατίας. Το προσυπογράφει όλος ο πολιτικός κόσμος. Οξύμωρο βέβαια να γιορτάζεις με μάσκες και δακρυγόνα αλλά εδώ Μπανανία, όλα γίνονται.

**

Πάνω από πέντε χρόνια κράτησε η δίκη της Χ.Α. ΚΙ άλλα πέντε θα κρατήσει ο απόηχος, ο αποπροσανατολισμός και τα εμβατήρια. Έχω την εντύπωση ότι θα έχουμε να κάνουμε με έναν ιό πιο ανθεκτικό από τον κορονοϊό. Και το απεύχομαι.

**

Πολλές αναφορές γίνονται στην απόφαση του δικαστηρίου από τα διεθνή μέσα, στο σύνολό τους θετικές, ενώ εδώ αρχίζει και διαφαίνεται και μια σύγκρουση απόψεων ως προς το σκέλος της εγκληματικής οργάνωσης, κάτι που άλλωστε καταγράφηκε από την αντίθετη γνώμη εισαγγελέα και προεδρείου. Ωστόσο εκτιμώ ότι ο επιμερισμός ποινών θα είναι καθοριστικός και για την επόμενη ημέρα.

**

Βέβαια σε μέρα «γιορτής» προέκυψαν και επεισόδια για να μη ξεχνιόμαστε και αυτή τη φορά δεν ήταν οι συνήθεις γνωστοί άγνωστοι αλλά κάποιοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι που λαμπρύνουν το σώμα του στιβαρού Χρυσοχοΐδη, νοσταλγώντας ημέρες του εγέρθητι».

**

Το τι θα γινόταν αν περνούσε η εισαγγελική πρόταση για αθώωση ας μην το συζητάμε καλύτερα γιατί θα είχαμε απρόβλεπτες καταστάσεις. Ευτυχώς που η απόφαση συντάχθηκε με το κοινό περί διακαίου αίσθημα που είχε ζυμωθεί από τον αρνητικό και προκλητικό βίο και πολιτεία του πυρήνα των χρυσαυγιτών.

**

Στα «απαράδεκτα» έχει καταγραφεί και ο πρωτοφανής συνωστισμός όσον αφορά το σκέλος των μέτρων κατά του κορονοϊού αλλά έγινε σαφές ότι όταν οι μάζες το αποφασίζουν, ούτε οι μάσκες τους φιμώνουν, ούτε ο φόβος τους σταματάει. Και αυτό μάλλον είναι ενθαρρυντικό και έχει πολλούς αποδέκτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: