14 Οκτωβρίου 2020

"ΜΑΤΙ" - Γράφει η Κατερίνα Τσαλού

Κι αν δεν έγιναν πράγματα και θάματα όσο «έλειπα»!

Σοκαρισμένοι οι «Πολίτες σε Αποσύνθεση» από το φραστικό επεισόδιο στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου μεταξύ του δημάρχου και του Παπαζιώγα.

Και δικαίως, καθώς ολοι ξέρουμε ότι «εκκλησία» ήταν το δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης τα προηγούμενα χρόνια.

Να πέσει κεραυνός και να μας χτυπήσει κυκλώνας αν πούμε ότι είδαμε εικόνες έντασης, ή  ακούσαμε χαρακτηρισμούς υβριστικούς και απαξιωτικούς στο δημοτικό συμβούλιο επί Σάββα.

Ούτε ποτέ εξυμνήθηκε ακόμη η χούντα ….

Ένταση; Ποτέ και για κανέναν λόγο.

Πρώτη φορά που είχαμε ένταση μέσω τηλεδιάσκεψης.

Διότι ένταση, ύβρεις, ακόμη και προπηλακισμοί είχαν γίνει στο παρελθόν αλλά σε δια ζώσης συνεδριάσεις. ΠΟΤΕ σε τηλεδιάσκεψη.

Η συνεδρίαση για τις ανεμογεννήτριες για παράδειγμα, έγινε παρουσία αστυνομικής δύναμης, γιατί φιλιόντουσαν και αγκαλιαζόντουσαν οι κάτοικοι με το Χιονίδη.

Από το πάθος δε …χρειάστηκε να μπουν ανάμεσα ψυχραιμότεροι ….

Σοκαρισμένος και ο Παπαζιώγας. Και βαθύτατα πατριώτης καθώς τον ενοχλούν αιφνιδίως οι πρόσφυγες. Δεν τον ενοχλούσε ο καταυλισμός που είχε στηθεί στο γήπεδο της Χράνης πριν μερικά χρόνια όπου πρωτοστατούσε σε δηλώσεις.

Σοκαρισμένος και ο Σάββας με τις αναθέσεις. Πρώτη φορά ο άνθρωπος άκουγε τη λέξη «ανάθεση».

Δικαίως. Διότι τα προηγούμενα χρόνια, ακόμη και τα καλαμαράκια για τα κούλουμα και οι κονσέρβες φασόλια αγοράζονταν με μια διαδικασία που διασφάλιζε τη διαφάνεια. Ποια ήταν αυτή; Μα η προφορική εντολή φυσικά.

Σοκαρισμένοι και μερικοί δημοσιογράφοι. Αυτό κι αν είναι ενδιαφέρον. Ούτε αυτοί είχαν ξανακούσει ούτε για το Εστία, ούτε για τις αναθέσεις ούτε παρακολούθησαν ποτέ σκηνές απείρου κάλλους στα δημοσιογραφικά έδρανα του δημοτικού συμβουλίου.

Είμαστε μια πόλη σε κατάσταση σοκ απλώς.

Άλλοι γιατί τώρα ξύπνησαν από τη χειμερία νάρκη, άλλοι γιατί οι εμμονές τους έχουν καταστεί αντικείμενο ψυχιατρικής έρευνας.

Πάντως έχει και την πλάκα του να παρακολουθείς τον δυστυχισμένο Σάββα να δηλώνει ότι παραμένει αρχηγός της παράταξης. Ποιος αλήθεια το αμφισβήτησε αυτό; Και ακόμη πιο μεγάλη πλάκα έχει να κάνεις μια συνέντευξη τύπου για να το διευκρινίσεις.

Ποιος να το φανταζόταν αυτό Σάββα μας; Ποιος; Που ήσουν άρχοντας με τα ούλα σου ….και υποκλίνονταν μπροστά σου άπαντες.

Εγώ είμαι φαν του Σάββα πάντως. Εδώ και χρόνια. Από τότε που δήλωνε πως «ο καλύτερος δικός τους, ο χειρότερος δικός μας». Ή κάπως έτσι τέλος πάντων, διότι μια που το είπε και μια που το ξέχασε.

Και να πω επιπλέον πως είναι δυστυχία να ζεις σε δυο διαστάσεις. Ρωτήθηκε για τους πρόσφυγες και είπε «Τώρα είμαι επικεφαλής παράταξης. Μόλις τελειώσει η συνέντευξη θα σας απαντήσω ως βουλευτής».

Ρε φίλε, δεν είναι κι εύκολο τελικά. Έχει διχασμό ο άνθρωπος. Τον αποκάματε με τα τερτίπια σας.

Και για όλα αυτά ποιος φταίει; Ο Κουκοδήμος φυσικά. Που κέρδισε τις εκλογές. Εγώ συμπάσχω, συμπονώ και κατανοώ Σάββα.

Σοκ και δέος κι εγώ. Από την υποκρισία και τον στρουθοκαμηλισμό. Για τις κοντές μνήμες δεν θα πω. Ευτυχώς εγώ κωλοτούμπα στα τόσα χρόνια δημοσιογραφικής πορείας δεν έκανα ποτέ. Και για κανέναν μίζερο λόγο.

 

Υ.Γ. Φτύστε με γιατί με ματιάζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: