14 Οκτωβρίου 2020

"ΕΝ ΨΥΧΡΩ" με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Να δείτε που όλο το χειμώνα θα παίζουμε με τις μάσκες, λες και δεν έχουμε άλλα προβλήματα. Ξεκάθαρα πράγματα. Τη φοράμε όπου έχει συνωστισμό και μέσα και έξω. Και συνωστισμό έχει σε εκδηλώσεις, σε εκκλησίες, σε ουρές αναμονής. Τώρα δε νομίζω ότι σε κάποιες περιπτώσεις που δεν θα τη φοράμε έξω είναι νίκη της δημοκρατίας, γιατί κάποιοι έτσι το υποδέχτηκαν.

**

Δεν ξέρω αν λοιμωξιολογικά ήμασταν στο επίπεδο 3 και πήγαμε στο 2, οικονομικά είμαι βέβαιος ότι ήμασταν στο μηδέν και πήγαμε στο -4. επιεικώς.

**

Έχει βέβαια την ευθύνη του ο κορονοϊός αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι απαλλάσσεται η κυβέρνηση των ικανών και άξιων που έταξε λαγούς με πετραχήλια. Ως είθισται.

**

Περιμένουμε αναθέρμανση της οικονομίας. Οποία κατάντια, επεκτείνεται το ωράριο της εστίασης κατά μισή ώρα και αναμένονται αναδρομικά των συνταξιούχων.

**

Και οποία ξεφτίλα. Αυτά τα αναδρομικά έρχονται κουτσουρεμένα, δις και τρις και τετράκις κλεμμένα, έρχονται ως μάννα εκ του ουρανού να κλείσουν τρύπες που δεν έχουν πάτο και θα παραμένουν ανοιχτές εις το διηνεκές.

**

Να δείτε λοιπόν τι αναθέρμανση θα’χουμε με τα αναδρομικά απ’ τις 23 του μήνα και μετά. 3,7 δισ. σε πενηντάρικα στην αγορά. Θα πάρει κι ο μπακάλης κι ο μανάβης κι ο Κυριάκος, θα σιγήσουν για λίγο οι δοσάδες και κάποια δικηγορικά γραφεία.

**

Και μετά τέλος τα «τυχερά». Ως τις επόμενες εκλογές κάτι θα βρέξει, τώρα που δικαιώθηκε η Δημοκρατία, καιρός να δικαιωθεί και ο πολίτης.

**

Τα τελευταία νέα είναι ότι είμαστε σε κατάσταση επιτήρησης. Πολλοί θα προτιμούσαν λοκ-ντάουν, όχι για λόγους πρόληψης αλλά νοσταλγούν το οκτακοσάρι του πρώτου κύματος, αφού έχουν να πιάσουν πενηντάρικο από το Πάσχα.

**

Και δεν είναι ώρα για αστεία γιατί φτωχοποιήθηκε πολύ περισσότερο ο κόσμος όλος προς τέρψιν μάλλον των ισχυρών και ολίγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: