7 Οκτωβρίου 2020

Λαοθάλασσα έξω από το Εφετείο - Χιλιάδες διαδηλωτές φωνάζουν "Δεν είναι αθώοι - Οι Ναζί στη φυλακή"


 Πληθαίνουν όλο και περισσότερο οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες που συγκεντρώνονται έξω από το Εφετείο, ενόψει της απόφασης για τη Χρυσή Αυγή.

 Ήδη, από τις 9 το πρωί, αναρτήθηκαν τα πρώτα πανό μπροστά από το κτίριο και συγκεκριμένα από την πλευρά της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ο κύριος όγκος όσων συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια αναμένεται να συγκεντρωθεί στις 11:00 που θα αρχίσουν και οι στάσεις εργασίας που έχουν κηρύξει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις.

"Δεν είναι αθώοι, οι ναζί στη φυλακή", είναι μερικά από τα συνθήματα που αναγράφονται στα πανό, ενώ από τα ηχεία ακούγονται τραγούδια με αντιφασιστικό περιεχόμενο.


Στην λεωφόρο Αλεξάνδρας έχει διακοπεί η κυκλοφορία, ενώ εκεί υπάρχουν αρκετές κλούβες των ΜΑΤ. Κλειστή είναι και η Λουκάρεως με τους αστυνομικούς να επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε όποιον έχει δικηγορική ταυτότητα ή κλήτευση μάρτυρα.

Την ίδια ώρα με ένα πελώριο πανό που γράφει "Ο λαός απαιτεί οι ναζί στη φυλακή" ξεκινά η μεγάλη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Σε κλοιό το Εφετείο: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Περίπου 2.500 αστυνομικοί έχουν διατεθεί συνολικά. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ακροβολισμένους "παρατηρητές" σε πολλές ταράτσες της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, Drones, ελικόπτερα, φύλαξη όλων των κτιρίων και υπηρεσιών που σχετίζονται με την Δικαιοσύνη, απομάκρυνση των σταθμευμένων αυτοκινήτων από την κεντρική λεωφόρο αλλά και έξω από τα κτίρια που έχουν επισημανθεί ως "στόχοι" επιθέσεων ή ακτιβιστικών ενεργειών.

Τα καλέσματα συγκέντρωσης είναι δεκάδες, από πολιτικούς φορείς, όπως ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΠΑΜΕ, αντιφασιστικές πρωτοβουλίες, αριστερές οργανώσεις και αντιεξουσιαστικές κινήσεις, με τους αρμόδιους αξιωματικούς να εκτιμούν ότι ο αριθμός των συγκεντρωμένων έξω από το Εφετείο, θα κυμανθεί μεταξύ 10.000-15.000 άτομα.



thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια: