7 Νοεμβρίου 2020

Εξελίξεις στην υπόθεση της επίθεσης κατά του Έλληνα ιερέα στη Λυών

 Ένας άνδρας 40 ετών από τη Γεωργία συνελήφθη και φέρεται να ομολόγησε ότι ήταν αυτός που πυροβόλησε τον πατέρα Νίκο, πριν από μία εβδομάδα, έξω από την ελληνορθόδοξη εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στη Λυών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας Le Parisien, ο Γεωργιανός παραδέχτηκε κατά την ανάκριση, ότι πυροβόλησε δύο φορές με καραμπίνα τον Κρητικό ιερέα, το περασμένο Σάββατο, τραυματίζοντάς τον στο θώρακα και το ήπαρ. Τραυματιοφορείς έφτασαν στον τόπο του εγκλήματος λίγα λεπτά μετά την επίθεση και κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή τον.

Ο άνδρας που κατονομάστηκε ως Τζόρτζι Π. υποστήριξε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι ήθελε να πάρει εκδίκηση αλλά όχι να σκοτώσει τον 52χρονο κληρικό. Ο ύποπτος ήταν ήδη γνωστός στην αστυνομία για οδήγηση χωρίς άδεια και παράνομη κατοχή όπλου.

Ο εισαγγελέας της Λυών, Nicolas Jacquet, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες της εφημερίδας Le Parisien και προανήγγειλε δικαστική έρευνα, αναφερόμενος στην κράτηση ενός υπόπτου «που αποδείχθηκε σύζυγος γυναίκας που διατηρούσε επαφή με το θύμα».

Ο Έλληνας κληρικός, που βρίσκεται από τη δεκαετία του 2010 στη Λυών, βγήκε από το κώμα την Τρίτη και παραμένει σε μετεγχειρητικό στάδιο.

Όπως έγινε γνωστό, ο Νικόλαος Κακαβελάκης έχει καταγωγή από τα Χανιά και είναι πατέρας δύο παιδιών. Είναι πρόεδρος της ελληνορθόδοξης κοινότητας, με την οποία έχει αρκετές «διαφωνίες», όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα.

Ανακοίνωση σχετικά με τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο Νικόλας Κακαβελάκης εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Γαλλίας, αναφέροντας ότι «μετά λύπης μεγάλης πληροφορηθήκαμε για τον πυροβολισμό του π. Νικολάου Κακαβελάκη έξω από τον Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λυών.

Ευτυχώς, την ώρα της επίθεσης δεν υπήρχαν πιστοί στην εκκλησία, καθώς δεν είχε πραγματοποιηθεί λειτουργία.

 efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: