9 Νοεμβρίου 2020

Κολιούς σε κονσέρβα ανακάλεσε ο ΕΦΕΤ

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), ύστερα από έλεγχο, προχώρησε στην ανάκληση κονσερβοποιημένων κολιών από την αγορά.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του προγράμματος επίσημων ελέγχων για το 2020 για τον προσδιορισμό ισταμίνης σε αλιευτικά προϊόντα, πραγματοποίησε δειγματοληψία, σε υποκατάστημα της εταιρείας ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΑΕ, σε προσυσκευασμένους ακέφαλους κολιούς σε κονσέρβα των 500 γρ.

Το συγκεκριμένο προϊόν με την εμπορική ονομασία «ΛΕΒΑ», ημερομηνία ανάλωσης (λήξης) 31.12.2021 και αριθμό παρτίδας L 31005019, παράγεται και συσκευάζεται στην Μυτιλήνη από την εταιρεία Ε & Κ ΜΠΟΥΧΛΗΣ ΑΕ. Στο προϊόν διαπιστώθηκε η παρουσία ισταμίνης σε συγκέντρωση ανώτερη του επιτρεπόμενου ορίου.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το εν λόγω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: