30 Νοεμβρίου 2020

Αυξάνεται το επιδημιολογικό φορτίο στην Πιερία - Ανησυχία και για άλλες περιοχές

-18 οι περιοχές με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας
Μπορεί να ανακοινώνεται μειωμένος αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα κατά τις τελευταίες τρεις ημέρες, ωστόσο σε κάποια σημεία παρουσιάζεται αυξητική τάση: ένα γεγονός που έχει σκορπίσει ανησυχία στις αρμόδιες αρχές. 

Το «καμπανάκι» χτύπησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος –κατά τη σημερινή ενημέρωση για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα–, ενημέρωσε ότι υπάρχουν 18 περιοχές που παρουσιάζουν επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο. Σύμφωνα με τον υφυπουργό, οι περιοχές αυτές είναι οι εξής: Πέλλα, Δράμα, Γρεβενά, Θεσσαλονίκη, Πιερία, Φλώρινα, Ημαθία, Λάρισα, Κιλκίς, Ξάνθη, Χαλκιδική, Μαγνησία, Καρδίτσα, Καβάλα, Τρίκαλα, Έβρος, Σέρρες, Ροδόπη.

Μάλιστα, ο υφυπουργός ανέφερε πως το επιδημιολογικό φορτίο στην Πιερία αυξάνεται τα τελευταία 24ώρα αντί να σταθεροποιείται ή να μειώνεται, όπως συμβαίνει και σε άλλες περιοχές. Για άλλη μια φορά, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι «η πιστή τήρηση των μέτρων είναι επιβεβλημένη και αναγκαία», συμπληρώνοντας «σε κάθε χωριό, κάθε πόλη, κάθε γωνιά της Πιερίας».

Αξίζει να αναφερθεί πάντως, ότι και σήμερα ο αριθμός των διαγνωστικών τεστ ήταν μειωμένος. Συγκεκριμένα, το προηγούμενο 24ωρο έγιναν συνολικά (μοριακά και rapid) 16.426 τεστ και ανακοινώθηκαν 1.193 κρούσματα, ενώ το τελευταίο 24ωρο έγιναν μόλις 11.372 τεστ και ανακοινώθηκαν 1.044 κρούσματα. Από την πλευρά τους, οι καθηγητές Βάνα Παπαευαγγέλου και Γκίκας Μαγιορκίνης έκαναν λόγο σήμερα για τα πρώτα θετικά σημάδια συρρίκνωσης της πανδημίας στη χώρα.

 efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: