2 Δεκεμβρίου 2020

Δήμος Κατερίνης - ΔΕΥΑΚ: 2.500.000€ για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Παραλίας

Την ένταξη του έργου με τίτλο «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΟΜΒΡΙΩΝ Τ.Κ. ΠΑΡΑΛΙΑΣ (Α' ΦΑΣΗ)» στον Άξονα «Περιβάλλον», του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκος.

Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συνομολογείται με δανειακή σύμβαση μεταξύ της ΔΕΥΑΚ και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών.

Αναφερόμενος στη θετική εξέλιξη ένταξης του έργου, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος τονίζει: «Εξασφαλίζουμε την αντιπλημμυρική θωράκιση της Παραλίας. Υλοποιούμε τη δέσμευσή μας προς τους δημότες ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα κατοίκων και επιχειρηματιών της περιοχής. Αξιοποιούμε τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία για την κατασκευή έργων που βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των δημοτών, ενώ αναβαθμίζουν αισθητά τις υποδομές του Δήμου μας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Αστέριος Μπουσνάκης σημειώνει:  «Όπως διαχρονικά συμβαίνει στην Παραλία,  σε κάθε έντονη βροχόπτωση αρκούν λίγα μόλις λεπτά για να προκληθούν πλημμυρικά φαινόμενα που άλλοτε περιορίζονται στο οδικό δίκτυο και άλλοτε θέτουν σε κίνδυνο τις περιουσίες των κατοίκων και επαγγελματιών. Με τις παρεμβάσεις αυτές, με το μεγάλο αυτό έργο, εξασφαλίζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την προστασία της περιοχής από κάθε μελλοντική εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, με την υλοποίηση της Α΄ φάσης θα έχει κατασκευαστεί το δίκτυο όμβριων υδάτων του υφιστάμενου οικισμού.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: Κύριος του έργου είναι ΔΕΥΑ Κατερίνης.

Ποσό χρηματοδότησης: 2.500.000€.

Φυσικό Αντικείμενο Έργου: Η πράξη περιλαμβάνει τα ακόλουθα αντικείμενα:

(α) τα έργα Α’ Φάσης της αντιπλημμυρικής προστασίας της Τ.Κ. Παραλίας αποτελούμενα από σωληνωτούς αγωγούς και κιβωτοειδείς οχετούς,

(β) τα απαραίτητα έργα προστασίας του στοµίου εκβολής της στραγγιστικής τάφρου Τ2 στην θαλάσσια περιοχή βόρεια της ∆ηµοτικής Ενότητας Παραλίας του ∆ήµου Κατερίνης, ώστε να προστατευτεί ο οικισµός από πληµµύρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: