14 Δεκεμβρίου 2020

Μετάλλαξη του κορονοϊού εντοπίστηκε στη Βρετανία

Με τις νέες μολύνσεις στη Βρετανία να σημειώνουν ραγδαία άνοδο το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ματ Χάνκοκ, ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 60 διαφορετικές τοπικές αρχές κατέγραψαν μολύνσεις της νόσου Covid-19 που προκλήθηκαν από μια νέα μετάλλαξη.

Πρόσθεσε πως ήδη έχει ενημερωθεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ενώ οι επιστήμονες του Ηνωμένου Βασιλείου πραγματοποιούν λεπτομερείς μελέτες πάνω στο θέμα αυτό.

Σε κάθε περίπτωση, ο Χάνκοκ έσπευσε να καθησυχάσει τους πολίτες, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει «τίποτα που να υποδηλώνει» ότι η νέα μετάλλαξη δημιουργεί δυσμενέστερες επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό ή ότι τα εμβόλια που ήδη έχουν εγκριθεί, δεν θα είναι αποτελεσματικά.

Υπενθυμίζεται ότι η ανακοίνωση αυτή έρχεται στο προσκήνιο της δημοσιότητας, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός στη χώρα.

Επίσης, ο Βρετανός υπουργός είπε ότι έχουν εντοπιστεί πάνω από 1.000 περιπτώσεις με τη συγκεκριμένη μετάλλαξη, κυρίως στη Νότια Αγγλία, προσθέτοντας πως δεν είναι ακόμα γνωστό που οφείλεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: