26 Δεκεμβρίου 2020

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί υγειονομικών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα - Πού θα διοχετευθούν οι επόμενες παρτίδες εμβολίων

Στις 28 Δεκεμβρίου, Δευτέρα, καταφθάνει στον κόμβο (σ.σ. hub) της Θεσσαλονίκης η επόμενη παρτίδα εμβολίων των εταιρειών Pfizer-BioNTech κατά του κορονοϊού, προκειμένου να ξεκινήσει αμέσως μετά την ίδια μέρα ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού των νοσοκομείων της πόλης, σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Όπως εξηγεί στο makthes.gr o εκπρόσωπος Τύπου της Γ.Γ.Π.Π., Σπύρος Γωργίου, έχουν στηθεί σε ολόκληρη τη χώρα πέντε κόμβοι αποθήκευσης και διανομής των εμβολίων σε Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Καρδίτσα, Αθήνα και Ηράκλειο Κρήτης. Από εκεί γίνεται η διανομή σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί έφτασε στην Αθήνα ακόμη μία παρτίδα εμβολίων η οποία θα μείνει στο hub της Αθήνας και από αύριο, Κυριακή, θα διανεμηθούν σε πέντε νοσοκομεία της πρωτεύουσας, ούτως ώστε να εμβολιαστούν γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό, ενημερώνει ο κ. Γεωργίου.

Την ίδια ώρα αύριο θα καταφθάσει στην Αθήνα το μεγαλύτερο, μέχρι στιγμής, φορτίο εμβολίων και από τη Δευτέρα οι νέες παραλαβές θα διοχετεύονται σε ένα νοσοκομείο κάθε πόλης, ώστε να ξεκινήσει ο εμβολιασμός των υγειονομικών εργαζομένων.

Ήδη στη Θεσσαλονίκη ο εμβολιασμός, σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr και της «Μακεδονίας της Κυριακής» θα ξεκινήσει τη Δευτέρα από το ΑΧΕΠΑ, όπου ήδη έχουν επιλεγεί τα άτομα που θα εμβολιαστούν, καθώς έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: