26 Δεκεμβρίου 2020

Βαρομετρικό χαμηλό φέρνει επιδείνωση του καιρού έως τη Δευτέρα

Ένα βαρομετρικό χαμηλό που έχει κέντρο στη Νότια Ιταλία θα επηρεάσει τον καιρό της Ελλάδας από το βράδυ του Σαββάτου προς την Κυριακή και έως το μεσημέρι της Δευτέρας 28 Δεκεμβρίου. Χάρη στους νότιους ανέμους, πάντως, η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, το βαρομετρικό χαμηλό θα φέρει κατά τόπους βροχές, σποραδικές καταιγίδες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και θυελλώδεις νότιους ανέμους στα πελάγη.

Αναλυτικότερα, ισχυρές κατά τόπους βροχές θα σημειωθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου 26/12 προς Κυριακή 27/12 στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. 

Από το μεσημέρι της Κυριακής η κακοκαιρία θα επηρεάσει το σύνολο σχεδόν της χώρας με ισχυρές κατά τόπους βροχές, σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά. 

Τα φαινόμενα από το βράδυ της Κυριακής θα περιοριστούν κυρίως στα δυτικά, στη Θράκη και στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και θα φτάνουν τα οκτώ μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα κατά τόπους τα εννέα μποφόρ.

Προειδοποίηση για την κακοκαιρία, με οδηγίες προς τους πολίτες εξέδωσε για η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: