4 Δεκεμβρίου 2020

Όταν ο Μπάμπης επαληθεύτηκε

                                                                         Του Γ. Τεκίδη
Σε ανύποπτο χρόνο είχε αποφανθεί το σύγχρονο εγχώριο απαύγασμα της δημοσιογραφίας ο Μπάμπης ο Παπαδημητρίου, ότι μια σοβαρή χρυσή αυγή θα μπορούσε να διαδραματίσει κάποιο ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή. Τώρα ποια ήταν η σοβαρή και ποια η ασόβαρη ΧΑ , αυτό μάλλον μόνο ο Μπάμπης το γνώριζε. Εκείνο που δεν γνώριζε ο ταλαντούχος Μπάμπης όταν κατέθετε ευθαρσώς από τηλεοράσεως εκείνο το συλλογισμό του ήταν ότι κάτι τέτοιο θα έμελλε να λάβει χώρα και να γίνει πράξη λίγα χρόνια αργότερα.
Και μάλιστα όχι οποιοδήποτε ρόλο δεύτερης διαλογής, αλλά ρόλο κυρίαρχο, ρόλο κυβερνητικό. Γιατί κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την δικαίωση του Μπάμπη σήμερα μια που το μισό σχεδόν υπουργικό συμβούλιο και μεγάλο μέρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, τα αποτελούν μέλη η και θιασώτες του… σοβαρού χρυσαυγητισμού.

Όποιος αμφιβάλλει για τα παραπάνω ας ρίξει μια ματιά στα κυβερνητικά πεπραγμένα, στα νομοσχέδια που ξετσίπωτα αντιστρατεύονται τα λαϊκά συμφέροντα, στην φαλκίδευση δικαιωμάτων και ελευθεριών, την εγκαθίδρυση του αστυνομικού κράτους της βίας και ανομίας για τους μη συμμορφούμενους απόλυτα στα αποφασίζομαι και διατάσσουμε αυτής της κυβέρνησης. Έχουμε δίχως υπερβολή την καθημερινή μετατροπή του κράτους δικαίου, σε κράτος δυνάστη, σε κράτος χωροφύλακα των ζωών μας. Εκείνο όμως που εντυπωσιάζει και παίρνει κάθε μέρα την μορφή κανονικότητας, είναι η χυδαιότητα, η ανύπαρκτη πολιτική ποιότητα στη συμπεριφορά και στάση των κυβερνητικών στελεχών, η σοβαροφάνεια και η αμετροέπεια που παραπέμπουν σε εποχές λίγο πριν την εγκαθίδρυση ολοκληρωτικών φασιστικών καθεστώτων.

Έχουμε την πρωθυπουργική συμπεριφορά απαξίωσης των κοινοβουλευτικών διαδικασιών . Του πρωθυπουργού που απαξιοί να παραστεί στην ολομέλεια και να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Συμπεριφορά παράλληλη εκείνης επίδοξων δικτατορίσκων. Έχουμε τον πρωθυπουργό που με την βοήθεια σχεδόν σύσσωμου του γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου απεκδύεται κάθε ευθύνης, βομβαρδίζοντας με ενοχές υπαρκτές η και ανύπαρκτες τους πολίτες, όπως συμβαίνει με την πανδημία.

 Έχουμε τον πρωθυπουργό που προβληματίζει με την συμπεριφορά και την στάση του, ως ο πρώτος πολίτης της χώρας, όταν ενώ ο τόπος θρηνεί καθημερινά δεκάδες νεκρούς συμπολίτες μας από τον κορονοϊο, αυτός να διασκεδάζει στις εξοχές περιστοιχιζόμενος από φίλους χωρίς καμιά αντιεπιδημική προφύλαξη. Έχουμε τον υπουργό προστασίας του πολίτη ( το σωστό θα ήταν να ονομαστεί υπουργείο καταδίωξης των πολιτών ) να καταφεύγει στο κατάπτυστο και άκρως επικίνδυνο ρητό του πατρός Μητσοτάκη που αφορά τα σώματα ασφαλείας και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς << το κράτος είστε εσείς >>. 

Και μια που το κράτος είναι αυτοί, ξυλοκοπούν καταμεσής του δρόμου δικαίους και αδίκους, συλλαμβάνουν και φορτώνουν με κατηγορίες πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα, όσων δεν τους αρέσει η φάτσα τους για να δικαιώσουν έτσι και τους θιασώτες κρυφούς και φανερούς της χούντας όταν αναρωτιούνται τι χειρότερο έπραξε τότε η αστυνομία. Και όσο για τα σκάνδαλα όπως εκείνα του ΚΕΕΛΠΝΟ, της απαλλαγής από ποινικές ευθύνες τραπεζικών στελεχών και πολιτικών παραγόντων για τα τραπεζικά θαλασσοδάνεια, της NOVARTIS και άλλων που θρηνούν αδικαίωτα και ορφανά, να είμαστε καλά να τα θυμόμαστε.

Ξήλωσαν με το ΄΄΄έτσι γουστάρω΄΄ την εισαγγελία διαφθοράς, καθαίρεσαν την επικεφαλής της η οποία ερευνούσε το σκάνδαλο της NOVARTIS και για να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους οι άθλιοι την παραπέμπουν για παράβαση καθήκοντος και συμμετοχή σε σκευωρία κατά πολιτικών προσώπων. Έτσι για να τρίβει από ικανοποίηση τα χέρια του ο κ. Ανδρ. Λοβέρδος, ο οποίος είχε από την ίδια παραπεμφθεί για χρηματισμό από την περιβόητη NOVARTIS, τον καιρό της υπουργίας του στο υγείας.

Δεν μπορεί κοτζάμ Ανδρ. Λοβέρδος, δεν γίνεται να δικάζεται στις αίθουσες της λαικάντζας για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Άσε που μπορεί να πέσει σε κανένα ξεροκέφαλο, παράξενο και κρυφοαριστερό δικαστή σαν εκείνη την μυστήρια την Ελ. Τουλουπάκη και να βρει ο δόλιος το μπελά του.

ΥΓ Αλήθεια η παραπομπή του Λοβέρδου, άραγε ισχύει ακόμη; Δηλαδή θα δικαστεί όπως προβλέπεται από το σύνταγμα και τους νόμους για όλους τους πολίτες, η για τους γαλαζοαίματους πολιτικούς του… κύρους Ανδρ. Λοβέρδου ισχύουν άλλα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: