9 Δεκεμβρίου 2020

Οι βρετανικές αρχές προειδοποιούν: Μην κάνετε το εμβόλιο κορονοϊού όσοι έχετε ιστορικό σοβαρών αλλεργιών

Μια ημέρα μετά την έναρξη του μαζικού εμβολιασμού για τον κορονοϊό στη Βρετανία, οι αρχές της χώρας εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία προειδοποιούν πως όσοι έχουν επιβαρυμένο ιστορικό αλλεργιών να μην κάνουν το εμβόλιο της Pfizer.

Σύμφωνα με τη "Mirror", η προειδοποίηση εκδόθηκε καθώς παρουσίασαν αλλεργικές αντιδράσεις από τη χορήγηση του εμβολίου για τον κορονοϊό. Ωστόσο όπως διευκρινίζεται στο δημοσίευμα και οι δύο είχαν ιστορικό σοβαρών αλλεργιών και αλλεργικών συμπτωμάτων.

Η αρμόδια αρχή της Βρετανίας για τα φάρμακα και τα υγειονομικά προϊόντα συνέστησε να μην κάνουν το εμβόλιο ειδικότερα όσοι έχουν παρουσιάσει στο παρελθόν αλλεργικές αντιδράσεις σε φάρμακα, εμβόλια και τρόφιμα.

Οι δύο εμβολιαζόμενοι αναρρώνουν καλά σύμφωνα με το δημοσίευμα ενώ και οι δύο είναι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (NHS). Ο διευθυντής μάλιστα του Συστήματος Υγείας, Στίφεν Πουις, μιλώντας για το θέμα υποστήριξε ότι είναι κοινή πρακτική οι συγκεκριμένες προειδοποιήσεις να γίνονται προληπτικά στα περισσότερα εμβόλια.

Μπόρις Τζόνσον: Δεν έχουμε νικήσει ακόμη τον ιό

Υπενθυμίζουμε πως τη Δευτέρα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι η διάθεση του εμβολίου στη Βρετανία θα βοηθήσει να ξεπεραστεί η πανδημία του κορονοϊού στη χώρα, αλλά είναι μακρά η διαδικασία έως ότου ηττηθεί τελείως ο νέος κορονοϊός.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: