4 Δεκεμβρίου 2020

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ: Παράταση των μέτρων αναστολής καταβολής στις Τράπεζες δόσεων κεφαλαίου ή και τοκοχρεωλυτικών δόσεων

Το Επιμελητήριο Πιερίας ενημερώνει τα μέλη του ότι σύμφωνα με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, οι Ελληνικές Τράπεζες αποφάσισαν να παρατείνουν τα μέτρα ελάφρυνσης φυσικών και νομικών προσώπων, λόγω της συνεχιζόμενης υγειονομικής κρίσης COVID-19.
Συγκεκριμένα:

  1. Επιχειρήσεις και ιδιώτες με ενήμερες οφειλές κατά την 30η Σεπτεμβρίου 2020, που δεν έχουν ενταχθεί, έως τώρα ,σε πρόγραμμα αναστολής καταβολής δόσεων κεφαλαίου ή και τοκοχρεωλυτικών δόσεων, θα μπορούν, εφόσον αποδεδειγμένα πλήττονται από την κρίση, να αιτηθούν την ένταξή τους σε σχετικό πρόγραμμα μέχρι την 31η Μαρτίου 2021, μέγιστης διάρκειας εννέα (9) μηνών από την ημερομηνία ένταξής τους.
  2. Επιχειρήσεις και ιδιώτες που έχουν πληγεί από την τρέχουσα κρίση και έχουν ήδη ενταχθεί σε πρόγραμμα αναστολής καταβολής δόσεων κεφαλαίου ή και τοκοχρεωλυτικών δόσεων, θα μπορούν να αιτηθούν μέχρι την 31η Μαρτίου 2021 την παράταση του προγράμματος αναστολής καταβολής δόσεων, υπό την προϋπόθεση ότι η συνολική παραμονή τους στο πρόγραμμα δεν υπερβαίνει τους εννέα (9) μήνες.
  3. Οι δανειολήπτες που οφείλουν να καταβάλουν από 1ης Ιανουαρίου 2021 την κανονική, προ αναστολών, δόση του δανείου τους και αποδεδειγμένα παρουσιάζουν προσωρινές δυσκολίες ρευστότητας, και ενώ πριν την κρίση εξυπηρετούσαν με συνέπεια τις δανειακές τους υποχρεώσεις, θα δύνανται να αιτηθούν την ένταξη τους σε βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα σταδιακής επαναφοράς στην καταβολή της συμβατικής δόσης. Η αίτηση αυτή θα εξετάζεται από τα αρμόδια εγκριτικά όργανα των τραπεζών και εφόσον διαπιστώνεται προσωρινό πρόβλημα ρευστότητας, θα εγκρίνεται η υπαγωγή του στη συγκεκριμένη προσωρινή διευκόλυνση.
Επειδή η μάχη των μελών μας για την επιβίωση της επιχειρηματικότητας είναι κοινή μας υπόθεση, το Επιμελητήριο Πιερίας δεσμεύεται να εντείνει τις προσπάθειές του, προς κάθε κατεύθυνση, για την επαναφορά όλων μας στην κανονικότητα κατά το δυνατόν συντομότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: