29 Ιανουαρίου 2021

Από τον Πούτιν το πρώτο «όχι» στη φιέστα της κυβέρνησης για την 25η Μαρτίου

Τη στιγμή που στους πολίτες επιβάλλονται ολοένα και περισσότερα περιοριστικά μέτρα και η πορεία ανάσχεσης της πανδημίας έχει σημαντικά προβλήματα, η κυβέρνηση θεώρησε σημαντικό να αρχίσει τις διαρροές περί παρέλασης στις 25 Μαρτίου, ενόψει και της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Εδώ και λίγες ημέρες κυκλοφορούν πληροφορίες πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να πραγματοποιήσει στρατιωτική παρέλαση, ενώ ήδη έχει προσπαθήσει να φέρει και υψηλούς καλεσμένους.

Σήμερα το πρωί ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μίλησε πιο ανοιχτά εξηγώντας ότι στόχος είναι η οργάνωση μιας λαμπρής παρέλασης που θα έχει και υψηλούς προσκεκλημένους από τις χώρες που συνέβαλαν στην απελευθέρωση του 1821.

Εξέφρασε, ακόμη, την θέληση η παρέλαση να γίνει στο Σύνταγμα, ελπίζοντας πως τα επιδημιολογικά δεδομένα θα έχουν βελτιωθεί ώστε να παρακολουθήσει κόσμος τις εκδηλώσεις.

Σε μια… αναβίωση του ρωσικού, του γαλλικού και του αγγλικού κόμματος έγινε γνωστό πως ήδη έχουν αποσταλεί προσκλήσεις στον Βλαντιμίρ Πούτιν, τον Εμανουέλ Μακρόν, αλλά και τον πρίγκιπα Κάρολο για να δώσουν το «παρών».

Το Κρεμλίνο, όμως εμφανίζεται κατηγορηματικό, δηλώνοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν σκοπεύει να έρθει στην Αθήνα για την παρέλαση της 25η Μαρτίου.

Αυτό, τουλάχιστον, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik.

 efsyn.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: