14 Ιανουαρίου 2021

Εισαγγελική έρευνα για τον ξυλοδαρμό εργαζομένου στο μετρό

Τον δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει το περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού εργαζομένου στο Μετρό από δύο νεαρούς όταν τους συνέστησε να φορέσουν μάσκα.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την επίθεση που δέχθηκε ο σταθμάρχης ο οποίος νοσηλεύεται μετά τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη από τους δύο δράστες. Η εντολή της Εισαγγελίας είναι να εξακριβωθούν οι συνθήκες το περιστατικού και να εντοπιστούν οι δύο δράστες της βίαιης επίθεσης.

Το περιστατικό συνέβη χθες το μεσημέρι στην Ομόνοια όταν ο εργαζόμενος στη ΣΤΑΣΥ ζήτησε, εντός συρμού, από τους δύο δράστες να φορέσουν τη μάσκα για την προστασία από τον κορονοϊό.

Οι νεαροί φέρονται στην αρχή να επιτέθηκαν φραστικά στον υπεύθυνο σταθμού της ΣΤΑΣΥ και, όταν εκείνος αποβιβάστηκε στην Ομόνοια, τον ακολούθησαν και στην αποβάθρα του σταθμού τον γρονθοκόπησαν και τον κλότσησαν με μεγάλη σφοδρότητα.

Η σκηνή έχει καταγραφεί από τις κάμερες του σταθμού.

Την αγανάκτησή της εκφράζει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) και καταδικάζει την αποτρόπαιη επίθεση σε βάρος του εργαζομένου της ΣΤΑΣΥ. Καλεί μάλιστα τη διοίκηση «να λάβει εδώ και τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να εκλείψουν τέτοιου είδους απαράδεκτα περιστατικά και απαιτούμε να συλληφθούν άμεσα οι δράστες και να αποδοθούν ευθύνες».

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ σημειώνει ότι «είναι αδιανόητο οι εργαζόμενοι να μπαίνουν στο στόχαστρο διαφόρων, να κινδυνεύει η ζωή τους, επειδή στην ουσία έκαναν τη δουλειά τους, με αποτέλεσμα να μετατρέπεται το καθημερινό μεροκάματό τους σε μεροκάματο τρόμου».

«Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ έχουν στοχοποιηθεί κατ΄ επανάληψη, αρκετοί συνάδελφοι έχουν δεχθεί επιθέσεις βίας, χωρίς δυστυχώς να έχει ληφθεί από τη διοίκηση της εταιρείας κανένα ουσιαστικό μέτρο αποτροπής τέτοιων πράξεων», επισημαίνει ακόμη τονίζοντας πως τέτοιες πράξεις βίας «αφενός μεν, δε λύνουν τα προβλήματα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αφετέρου δε, στρέφονται τελικά σε βάρος του κοινωνικού συνόλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: