25 Ιανουαρίου 2021

Αυτός είναι λαϊκισμός και… «μπακαλίστικος» πολιτικαντισμός

Σαββίδης Παναγιώτης

Από πότε υπηρεσιακές πρωτοβουλίες και ενημερώσεις δημόσιων φορέων γίνονται υποθέσεις βουλευτών; Τι πρακτικές είναι αυτές;

Ο βουλευτής της ΝΔ Φώντας Μπαραλιάκος και ο κάθε βουλευτής βρίσκεται στο κοινοβούλιο για να ασκεί νομοθετικά καθήκοντα, να ελέγχει, να ασκεί πολιτική και ενίοτε να προχωρεί σε αυτόνομες – αυτοτελείς πρωτοβουλίες αν νομίζει ότι πρέπει.

Όχι όμως να αντικαταστήσει δημόσιους φορείς και υπηρεσίες βάζοντας για λεζάντα το όνομα του σε επίσημη πρόσκληση και να υποκαταστήσει πρωτοβουλία δημόσιου φορέα, σηκώνοντας κουρνιαχτό, όπως έκανε ο βουλευτής της ΝΔ Φώντας Μπαραλιάκος με αιμοδοσία που οργάνωσε το «τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού νοσοκομείου Κατερίνης».

Δεν είναι πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος βουλευτής γίνεται «ντελάλης» υπηρεσιακών σημειωμάτων όπως όταν ενημέρωνε από το γραφείο του, τα εμβολιαστικά κέντρα που θα υπάρχουν στον νομό, ενώ ήταν δουλειά του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης αυτό, που μέχρι τότε δεν είχε προβεί σε καμιά ανακοίνωση.

Βέβαια μόνο τα ανακοίνωσε γιατί ακόμα δεν τα είδαμε και ας αρχίνισαν οι εμβολιασμοί αφού μετέτρεψαν ολόκληρο νοσοκομείο και κέντρα υγείας με ελλιπές προσωπικό  σε εμβολιαστικά κέντρα.

Από πού και ώσπου ένας βουλευτής, οποιοσδήποτε βουλευτής, βάζει κάτω από πρόσκληση δημόσιου φορέα το όνομα του, σαν να φαίνεται συνδιοργανωτής της πρωτοβουλίας;

Υπήρχε απόφαση για αυτό; Αποφασίστηκε - επικαιροποιήθηκε από κάποιο Δ.Σ.; Και αν ναι είναι ηθικό αυτό;  Ένα άτομο από μόνο του να είναι συνδιοργανωτής; Μπορεί οποιοδήποτε πολίτης να το κάνει την επομένη φορά και να είναι συνδιοργανωτής με το τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης σε ανάλογη πρωτοβουλία;

Ο βουλευτής και τα βουλευτικά γραφεία δεν είναι σύλλογοι που έχουν καταστατικά, αρχές και σκοπούς λειτουργίας και με συνεννοήσεις γίνονται κοινωνοί η συνδιοργανωτές  και σωστά κάνουν  σε διάφορες πρωτοβουλίες κοινωνικής ευαισθητοποίησης όπως είναι η αιμοδοσία.

Είναι άλλο να καλέσει ένα  βουλευτικό γραφείο τον κόσμο να  στηρίξει μια πρωτοβουλία και άλλο να την οικειοποιηθεί για να κάνει φθηνή πολιτική δήθεν κοινωνικής ευαισθητοποίησης.

Η λογική του «τσιφλικά» και του «αρχοντόβλαχου» που νομίζει ότι όλα του ανήκουν όταν είναι στην εξουσία  αγνοώντας επιδεκτικά υπηρεσιακά πρωτόκολλα και πλαίσια αρχών  λειτουργίας που απορρέουν από το σύνταγμα πρέπει να σταματήσει.

Αν θέλεις να είσαι ευαισθητοποιούμενος με κοινωνικά ζητήματα όπως μας  ενημερώνει ο κύριος Μπαραλιάκος να μην στρατεύεσαι με την στρατηγική των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και να ψηφίζεις πολιτικές υπέρ τους για μισθούς 400 ευρώ, για αύξηση των απλήρωτων ωρών εργασίας, για την κατάργηση της Κυριακής αργίας, για περικοπές συντάξεων, για την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, για την εμπορευματοποίηση της υγείας, παιδείας και τόσα άλλα που φτωχαίνουν και εξαθλιώνουν την πλειοψηφία του Ελληνικού λάου για να στηριχθεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των καπιταλιστικών επιχειρήσεων.

Ο λαϊκισμός στο απόγειο του από τους εκλεκτούς της κυβέρνησης των «αρίστων» που προς το παρόν αριστεύουν στον πολικαντισμό μπακαλίστικης λογικής «Μαυρογιαλούρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: