8 Ιανουαρίου 2021

Ανοίγουν νηπιαγωγεία και δημοτικά ακόμη και στις "κόκκινες" περιοχές

Η Επιτροπή πραγματοποίησε έκτακτη συνεδρίαση με θέμα το άνοιγμα των σχολείων και ειδικότερα εκείνων που βρίσκονται σε επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές.

Το υπουργείο Παιδείας από την περασμένη εβδομάδα είχε ανακοινώσει το άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων στις 11 Ιανουαρίου. Με σημερινή του ανακοίνωση εξάλλου, διευκρίνιζε ότι αύριο Παρασκευή 8 Ιανουαρίου ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης τα γυμνάσια και τα λύκεια όλης της χώρας.

Νωρίτερα, πάντως, με απόφαση του Δημάρχου Γιώργου Ζερβάκη αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δήμου Σητείας Κρήτης σε μία προσπάθεια να σταματήσει η εξάπλωση του ιού.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη»

Η κατάσταση αν δεν προσέξουμε θα είναι πολύ δύσκολη, τόνισε κατά τη διάρκεια του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου ο Δήμαρχος. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να βρεθεί ξενοδοχείο προκειμένου να φιλοξενηθούν κρούσματα μετά από επιθυμία των δημοτών.

Ο Δήμαρχος έκανε έκκληση στους πολίτες να ενημερώνουν άμεσα τους γιατρούς τους ή τον ΕΟΔΥ σε περίπτωση που τυχόν παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα. Επίσης να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Να σημειωθεί ότι η Σητεία Κρήτης είναι μια από τις περιοχές για τις οποίες προ ημερών ανακοινώθηκε ότι εισέρχεται σε σκληρό lockdown.

Σε καθεστώς σκληρών περιοριστικών μέτρων βρίσκονται επίσης οι περιοχές της δυτικής Αττικής, Ασπρόπυργος και Ελευσίνα, καθώς και οι δήμοι:

- Εορδαίας,

- Κοζάνης και Βοΐου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης,

- Νέδας Αγιοχωρίου και Ήπιου του Δήμου Αρριαννών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης,

- Αλιάρτου-Θεσπιέων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

Επίσης, η Κοινότητα Σπερχειάδας και ο Δήμος Μακρακώμης της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, η Κοινότητα Στροφής του Δήμου Αρριαννών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, η Κοινότητα Κέλλη του Δήμου Αμύνταιου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και η Κάλυμνος. 

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: