8 Ιανουαρίου 2021

Με SMS θα συνοδεύουν οι γονείς τα παιδιά τους στα σχολεία - Η βεβαίωση για τους μαθητές

 Στις σχολικές αίθουσες επιστρέφουν από την Παρασκευή οι εκπαιδευτικοί σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για την επαναλειτουργία των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

«Υπενθυμίζεται η απόφαση της Κυβέρνησης, στη βάση εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών, για δια ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Ειδικών Σχολείων όλων των βαθμίδων την προσεχή Δευτέρα 11/1. Στη βάση εγκυκλίου που εστάλη προς τα σχολεία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία, αύριο, Παρασκευή 8/1. Αύριο, Παρασκευή, 8/1 Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Mε SMS η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία

Εξάλλου, οι γονείς για να συνοδέψουν τα παιδιά τους στο σχολείο, θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033.

Ο κωδικός που πρέπει να επιλέγουν για το σκοπό αυτό, είναι ο αριθμός 4, ο οποίος αφορά σε «Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο».

Επίσης, απαιτείται συμπληρωμένη βεβαίωση μετακίνησης μαθητή που θα υπογράφεται από τον διευθυντή του σχολείου, στην οποία θα αναγράφονται η διεύθυνση της σχολικής μονάδας και η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή ή της μαθήτριας.

 βεβαίωση μετακίνησης μαθητή

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: