21 Ιανουαρίου 2021

Covid – 19 : Τρεις νεκροί παγκοσμίως ανάμεσα σε όσους νόσησαν για δεύτερη φορά Στη Γερμανία το τρίτο θύμα, ένας 73χρονος με υποκείμενα νοσήματα. Στην Ολλανδία και το Ισραήλ οι άλλες δύο περιπτώσεις που έχουν ανακοινωθεί επισήμως. Προβληματισμός στις τάξεις αρχών και επιστημόνων.

 Στη Γερμανία το τρίτο θύμα, ένας 73χρονος με υποκείμενα νοσήματα. Στην Ολλανδία και το Ισραήλ οι άλλες δύο περιπτώσεις που έχουν ανακοινωθεί επισήμως. Προβληματισμός στις τάξεις αρχών και επιστημόνων.

Η Γερμανία ανακοίνωσε χθες τον πρώτο θάνατο ασθενή ο οποίος είχε νοσήσει για δεύτερη φορά από την Covid-19. Πρόκειται για ένα κάτοικο του κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης, ο οποίος γίνεται έτσι ο τρίτος επισήμως γνωστός σε όλο τον πλανήτη που έχει χάσει τη ζωή του με αυτό τον τρόπο.

Συγκεκριμένα, ο 73χρονος – ο οποίος είχε υποκείμενα νοσήματα – είχε διαγνωστεί για πρώτη φορά θετικός τον περασμένο Απρίλιο, όμως κατάφερε να αναρρώσει. Τον περασμένο Δεκέμβριο νόσησε και πάλι, χωρίς αυτή τη φορά να βγει νικητής στη μάχη για τη ζωή.

«Δεν υπάρχει ένδειξη ότι είχε νοσήσει από κάποιο νέο στέλεχος που προέκυψε από μετάλλαξη», δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων αξιωματούχος του κρατιδίου. Πρόσθεσε δε ότι οι πρώτες εκτιμήσεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως λόγω της γενικότερης κατάστασης της υγείας του, δεν είχε αναπτύξει επαρκή βαθμό αντισωμάτων και ανοσίας κατά την πρώτη φορά.

Όσον αφορά τις άλλες δύο γνωστές περιπτώσεις παγκοσμίως, η μία αφορά μια 89χρονη γυναίκα από την Ολλανδία, η οποία όμως διέθετε ιδιαιτέρως αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα. Η άλλη προέρχεται από το Ισραήλ, όπου ένας 74χρονος τρόφιμος οίκου ευγηρίας έχασε τη ζωή του τη δεύτερη φορά που νόσησε, παρά το γεγονός ότι στο ενδιάμεσο είχε διαγνωστεί τρεις φορές αρνητικός στα τεστ που είχε κάνει.

 

 in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: