9 Φεβρουαρίου 2021

Τα νέα μέτρα για την Αττική - Κλείνουν σχολεία και λιανεμπόριο από την Πέμπτη


Έκτακτες αποφάσεις ελήφθησαν για να περιοριστεί η κινητικότητα του πληθυσμού και η μετάδοση του κορονοϊού, με εφαρμογή πιο σκληρού lockdown στην Αττική.
Σε πρώτη φάση, το lockdown θα έχει χρονοδιάγραμμα από την Πέμπτη και μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.
Νέα μέτρα στην Αττική έως τις 28 Φεβρουαρίου:

- Τα σχολεία κλείνουν τελικά στην Αττική καθώς τα 1.000 κρούσματα σε παιδιά μέσα στο Φεβρουάριο χτύπησαν καμπανάκι και απέδειξαν ότι οι μεταλλάξεις "χτυπούν" περισσότερο τους ανήλικους.

- Με φυσική παρουσία θα συνεχιστεί η ειδική αγωγή, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του.

- Παράλληλα, κλείνει κάθε μορφή λιανεμπορίου.

- Τα νέα μέτρα θα εξειδικευτούν περαιτέρω την Τετάρτη από τους αρμόδιους.

Σημειώνεται πως το μεσημέρι της Τρίτης προηγήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ στον Υπουργό Επικρατείας Θοδωρή Λιβάνιου, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιου για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκη Σκέρτσου, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Χρήστου Ταραντίλη, του Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και του Προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Ακολούθησε η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων η οποία έδωσε το "πράσινο φως" για τα παραπάνω μέτρα υπό τον φόβο της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων.

Σημειώνεται πως το ενδεχόμενο απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Αττική μετά τις έξι το απόγευμα και τις καθημερινές ετέθη στο τραπέζι, ωστόσο έχασε έδαφος ως ανεφάρμοστο.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα της λήψης μέτρων στη Θεσσαλονίκη, αλλά οι αποφάσεις θα ληφθούν σε δεύτερο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: