20 Φεβρουαρίου 2021

Επιτροπή Φοιτητών Πιερίας: Κάλεσμα σε συνάντηση φοιτητών για το νέο νομοσχέδιο

Η Επιτροπή Φοιτητών Πιερίας καλεί σε συνάντηση των φοιτητών στην Κατερίνη τη Δευτέρα 22/2/ στις 18:000 μ.μ. για το συντονισμό των αγωνιστικών πρωτοβουλιών το επόμενο διάστημα.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει: « Χαιρετίζουμε τις μεγάλες κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα ενάντια στον νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. Οι χιλιάδες φοιτητές πλημμυρίσαμε τους δρόμους από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη, ταράξαμε συθέμελα όλη την χώρα! Το μήνυμά μας ακούστηκε πεντακάθαρα: το νομοσχέδιο - έκτρωμα δεν θα εφαρμοστεί, η κυβέρνηση πρέπει να πάρει τώρα μέτρα προστασίας της υγείας και των σπουδών μας.

Ο αγώνας για να μείνει ο νέος νόμος -που έχει ήδη καταδικαστεί από τους φοιτητές- τώρα πρέπει να δυναμώσει. Παράλληλα, μπροστά στην συμπλήρωση ενός χρόνου από τότε που έκλεισαν τα πανεπιστήμια οι φοιτητές φωνάζουν ηχηρά προς την κυβέρνηση ΩΣ ΕΔΩ! Πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα στήριξης της εκπαιδευτικής διαδικασίας, να εξασφαλισθεί μόρφωση και υγεία για κάθε φοιτητή.

Μπροστά σε όλα αυτά δεν καθόμαστε με «σταυρωμένα τα χέρια». Οι φοιτητές που κινητοποιηθήκαμε το προηγούμενο διάστημα στην Κατερίνη θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε γιατί γνωρίζουμε πως έχουμε το δίκιο με το μέρος μας!

Απαιτούμε να ανοίξουν οι σχολές μας με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, καμία εφαρμογή του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, απόσυρση όλων των κατηγοριών για τους συλληφθέντες μέλη φοιτητικών συλλόγων, καμία ισοτίμηση των πτυχίων των ιδιωτικών κολλεγίων με των πανεπιστημίων, δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους, την απόσυρση των σχεδιασμών για ενιαία ψηφοδέλτια και ηλεκτρονικές ψηφοφορίες.

Συζητάμε και οργανώνουμε: Την ανυπακοή στο νόμο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη! Τις διεκδικήσεις για το άνοιγμα των σχολών μας! Απαιτούμε να γίνουμε φοιτητές ξανά! Ο νέος νόμος θα μείνει στα χαρτιά!».

Τηλέφωνο επικοινωνίας για συμμετοχή στη σύσκεψη: 6980386727 και email: ntiapa10@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: