22 Φεβρουαρίου 2021

Συνελήφθη ο Στέφανος Χίος για πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του

Στη σύλληψη του Στέφανου Χίου προχώρησαν τη Δευτέρα οι Αρχές.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα makeleio, ο Στέφανος Χίος οδηγήθηκε στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ίδιος ο δημοσιογράφος, η σύλληψή του σχετίζεται με το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, το οποίο και καταφέρεται με χυδαίο τρόπο έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη, της Λίνας Μενδώνη και της Άννας Παναγιωταρέα.

Την ενεργοποίηση της αυτόφωρης διαδικασίας για το αδίκημα της παραβίασης του νόμου περί ασέμνων παρήγγειλε το πρωί στις αστυνομικές αρχές η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Αιτία της αυτεπάγγελτης εισαγγελικής παρέμβασης είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό».

Υπενθυμίζεται πως ο Στέφανος Χίος τον Μάρτιο αναζητείτο στα όρια του αυτοφώρου για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Αφορμή τότε αποτέλεσε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Μακελειό" που ανέφερε ότι κλείνουν τράπεζες και σούπερ μάρκετ λόγω κορονοϊού. Εξαιτίας του δημοσιεύματος που διέσπειρε ψευδείς ειδήσεις, δύνατο να προκληθούν φαινόμενα συνωστισμού στα σούπερ μάρκετ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Αποτέλεσμα ήταν η παρέμβαση της Δικαιοσύνης με την έκδοση εντάλματος σύλληψης από τις αρμόδιες Αρχές για τον Στέφανο Χίο.

Πριν από αυτό στον Στέφανο Χίο είχε υποβληθεί μήνυση από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και πάλι για διασπορά ψευδών ειδήσεων με αντίστοιχου τύπου δημοσιεύματα από την ίδια εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: