11 Μαρτίου 2021

Δήμος Κατερίνης: Εκσυγχρονισμός & αναβάθμιση 27 στάσεων αστικών λεωφορείων

Η χρηματοδότηση των παρεμβάσεων εξασφαλίστηκε από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»

Στάσεις λειτουργικές - προσαρμοσμένες στο περιβάλλον, με πρόσβαση σε ασύρματο δίκτυο internet του Δήμου, με ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις, οι οποίες θα παρέχουν την απαραίτητη προστασία στους χρήστες των αστικών συγκοινωνιών από τις καιρικές συνθήκες κατά το χρόνο αναμονής τους, εξασφάλισε ο Δήμος Κατερίνης με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II».

Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση ένταξης και χρηματοδότησης αφορά παρεμβάσεις, οι οποίες  θα υλοποιηθούν σε 27 θέσεις στάσεων αστικών γραμμών, με την αντικατάσταση υφιστάμενων, καθώς και την τοποθέτηση νέων. Γενικότερα, προγραμματίζεται να υλοποιηθούν εργασίες που κρίνονται απαραίτητες για την κατασκευή -  μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων, για την προμήθεια εξοπλισμού,  τη δημιουργία ή και αναβάθμιση των στάσεων, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού (π.χ. στέγαστρα, καθίσματα, φωτισμός κ.α.).

Αξίζει να σημειωθεί, ότι είχε προηγηθεί η θετική γνωμοδότηση των συγκοινωνιών Αθηνών ΟΑΣΑ Α.Ε. στην σχετική πρόταση που διατύπωσε ο Δήμος Κατερίνης και η κατάθεση από την τεχνική υπηρεσία πλήρους φακέλου στον άξονα προτεραιότητας: «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων».

 «Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτική δυνατότητα και εξασφαλίζουμε υποδομές που είναι απολύτως κρίσιμες για την καθημερινότητα των δημοτών μας. Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεννόηση και συνεργασία με το ΚΤΕΛ προχωράμε στην αισθητική και λειτουργική αποκατάσταση των στάσεων που εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό, τόσο στην πόλη όσο και στους οικισμούς της» σημειώνει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

Όπως προαναφέρθηκε ο προϋπολογισμός του έργου, ύψους 99.977,48 ευρώ με Φ.Π.Α. εξασφαλίστηκε από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», ενώ η έναρξη υλοποίησης των παρεμβάσεων αναμένεται να γίνει εντός του 2021.

Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση έρχεται να προστεθεί στην απόφαση ένταξης και χρηματοδότησης έργων ύψους 2.105.720 ευρώ από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», που έλαβαν ήδη σημαντικά έργα που έχει προγραμματίσει να υλοποιήσει ο Δήμος Κατερίνης στους τομείς των σχολικών μονάδων, των αθλητικών χώρων, του κυνοκομείου, της προμήθειας μηχανημάτων έργου ή και συνοδευτικού εξοπλισμού κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: