11 Μαρτίου 2021

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξοπλίζει Νοσοκομεία με μηχανήματα και μέσα ατομικής προστασίας

Σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και μέσα ατομικής προστασίας από την πανδημία του κορονοϊού παρέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε τρία νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, έπειτα από την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

Πρόκειται για την ενίσχυση των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ και Παπαγεωργίου με σύγχρονα μηχανήματα και τη διάθεση μέσων ατομικής προστασίας στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, που υπάγεται οργανικά στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου».

«Η ενίσχυση των νοσοκομείων, των κέντρων υγείας και όλων των μονάδων και δομών παροχής υπηρεσιών υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας από την Περιφέρεια, με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων συνεχίζεται. Η ανάγκη για εκσυγχρονισμό και θωράκιση του συστήματος δημόσιας υγείας είναι διαρκής και ευθύνη όλων μας είναι να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να συνδράμουμε το έργο των γιατρών και των νοσηλευτών μας, που καθημερινά καλούνται με αυταπάρνηση να προστατεύσουν την υγεία όλων μας. Επί ένα χρόνο το σύστημα δημόσιας υγείας δοκιμάζεται από μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από την πρώτη στιγμή φρόντισε να εξοπλίσει και να ενισχύσει τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, ώστε να ανταποκριθούν σε αυτή την κρίση με το βέλτιστο δυνατό τρόπο. Ταυτόχρονα όμως, με τα εξελιγμένης τεχνολογίας μηχανήματα με τα οποία εξοπλίζουμε τις μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας, εξασφαλίζουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα νοσηλευτικά μας ιδρύματα και για το σύστημα δημόσιας υγείας. Ο στόχος μας είναι αφενός να προστατεύσουμε και να παρέχουμε τα κατάλληλα μέσα στους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για να αντιμετωπίσουν ασφαλείς την πανδημία του κορονοϊού, αφετέρου να διασφαλίσουμε καλύτερες υπηρεσίες υγείας σε όλους τους πολίτες», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Με τις τρεις νέες αποφάσεις προβλέπεται:

-Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ: Εξοπλισμός με ένα νευροχειρουργικό μικροσκόπιο με πρόσθετες τεχνολογίες και προγράμματα, ένα συγκρότημα μαγνητικού συντονισμού (MRI) 3 TESLA, ένα σύστημα βίντεο - ηλεκτροεγκεφαλογραφίας μακροχρόνιας παρακολούθησης 128 καναλιών και έναν κλίβανο πλάσματος χωρητικότητας 110 λίτρων και άνω, προκειμένου να καλυφθούν σοβαρές ελλείψεις σε διαγνωστικό, προληπτικό, θεραπευτικό και λειτουργικό εξοπλισμό, με τελική στόχευση την ουσιαστική βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας προς τον πληθυσμό της περιοχής και τη συνολικότερη προάσπιση του αγαθού της δημόσιας υγείας. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα η χρήση των οποίων θα παρέχει νέες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης στον πληθυσμό και κατ' επέκταση θα μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των ασθενών που μέχρι τώρα μετακινούνταν σε άλλα νοσοκομεία.

-Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: Εξοπλισμός με μία ειδική κλίνη εγκαυμάτων και ένα ανιχνευτικό σύστημα φρουρού λεμφαδένα με ακτινοβολία γ. Ο εξοπλισμός καλύπτει τις ανάγκες της πλαστικής χειρουργικής και τις αυξημένες διαγνωστικές ανάγκες του ακτινολογικού.

-Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης: Διάθεση μέσων ατομικής προστασίας από τον κορονοϊό. Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης έχει θέσει σε λειτουργία «Τμήμα Covid» για τη νοσηλεία των ασυμπτωματικά σταθεροποιημένων ασθενών του. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξοπλίζει το προσωπικό του τμήματος με μάσκες, χειρουργικά γυαλιά, ασπίδες προσώπου, ποδονάρια, ιατρικές ποδιές, στολές υψηλής προστασίας και σκούφους για να ανταποκριθούν οι εργαζόμενοι πλήρως προστατευμένοι στα καθήκοντά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: